Cadranul este baza. Aceste TOP 10 stiluri ale cadranelor cunoaște fiecare designer de ceasuri

Michal Pindura 0 10.06.2019

Ciferník je základ. Týchto TOP 10 štýlov ciferníkov pozná každý dizajnér hodiniek

Cadranele ceasurilor sunt aproape ca și amprentele degetelor oamenilor. În lume găsiți cu greu două bucăți exact la fel. Acestea sunt cadranele adevărate, după care reușim să identificăm ceasul într-o fracțiune de secundă, să specificăm modelul exact, categoria, marca și în cazuri speciale și anul fabricării.

Datorită ecranului fanii ceasurilor de calitate își amintesc modelele iconice, care nu s-au înregistrat doar în istoria industriei ceasornicare ci și în istoria aviației sau istoria filmului de la hollywood. Pentru toate numim legendele ca și Carter Santos Dumont pe încheietura mâini lui Albert Santos-Dumont, pionierul aviatic, Rolex GMT-Master în filmul Apocalipse Now (1979) pe mâna lui Marlon Brando sau cronograful TAG Heuer în fotografia dominantă Le Mans (1979)… Așa este, un cadran perfect propus deschide porțile către succesul ceasurilor și celebritatea lor mai repede ca orice altceva.

Chiar dacă sunt aproape întodeauna unice, există între ele tipuri de bază, verificate decenii îndelungate prin practică, de la care pot porni designerii și în același timp pot avea siguranța, că nu ar călca pe lângă. Doriți să știți care sunt ele?

În următoarele rânduri vă prezentăm zece stiluri și distribuţia cadranelor analogice folosite în ceasurile de azi. Testați-vă, dacă le cunoașteți pe toate ????

CADRANUL CU CIFRE ARABE (de obicei vertical)

Cadranul cu cifrele arabe, Timex TW2P96700
Probabil cel mai răspândit layout al cadranului în ceasurile moderne. Se evidențiază prin transparenţă și citirea rapidă a timpului.

CADRANUL CU CIFRE ROMANE (de obicei orizontal)

Cadranul cu cifrele romane, Fossil ME3101
Unul dintre cele mai tradiționale stiluri ale cadranelor. Deseori este folosit la modelele clasice și elegante.

CADRANUL CALIFORNIA

Cadranul California, Glycine Incursore 44 GL0042 Automatic
Ecranul care combină numerele arabe și romane. Vorbim despre distribuţia istorică, care pentru prima dată a folosit manufactura elvețiană Rolex în anul 1934. Sunt mai multe teorii, de ce acest stil se numește după orașul din SUA, dar nimeni nu știe sigur, de ce este așa.

CADRANUL TIPIC AVIATIC

Cadranul tipic aviatic, Junkers 6848-1
Cadranul tipic pentru modelele de pilotaj. Accentul se pune mai ales pe vizibilitatea cifrelor care arată ora.

CRONOGRAF – TREI REGISTRE

Cronograful cu trei registre, Doxa 172.90.121.01
Cadranele cu trei calculatoare sunt o constantă care niciodată nu va obosi. Distribuţia asemânătoare pot avea și ceasurile cu dată multifuncțională.

CRONOGRAF – DOUĂ REGISTRE

Cronograful cu două registre, Zeppelin 8678-2
Acest aspect al cadranului a fost renumit de cronograful TAG Heuer. După registrele stocate orizontal i-a rămas porecla „panda”.

ECRANUL TIPIC PENTRU SCUFUNDĂRI

Cadranul pentru scufundări al ceasului Certina C032.410.11.041.00
Acest tip de ecran nu are concurență sub apă. Indexe generoase sunt garanția vizibilității și în apele murdare (de obicei sunt tratate cu unguent luminiscent) și marca accentuată a orei douăsprezece ajută orientarea la măsurarea timpului pe parcursul scufundării sau durata pauzelor de decompresie.

CRONOMETRUL MARIN

Cadranul cronometrului marin, Ulysse Nardin 1183.310.7M/40 Marine Chronometer Torpilleur
Altul din istoria designului. Cronometrele marine (ceasuri cu o exactitate ridicată) au fost o parte substanțială a echipamentului de navigare pe mare. Secundele sunt indicate pe un subcadran individual.

REGULATORUL TIPIC

Cadranul regulatorului Tissot Le Locle Automatic Regulateur T006.428.11.038.02
Evident cel mai interesant, dar cu atât mai captivantă distribuţia ecranului. Fiecare din cele trei componente importante ale timpului (orele, minutele, secundele) este afișat individual, însă accentul se pune cel mai mult pe minute.

SANDWICH (obișnuitul Panerai)

Cadranul sandwich al ceasului Panerai Luminor 1950 Left-handed 3 Days
De n-ar fi marca Panerai, aproape cu siguranță am fi fără ecranele sandwich. În prezentarea acestui producător elvețiano-italian este stratul superior al ecranului tăiat în locurile indexelor și cifrelor, datorită acestui fapt dezvăluie stratul dedesupt aplicat cu o substanță fluorescentă.

Adăugă comentariu

Comentarii (0)

Date inexistente