Contează fiecare metru. Cunoaşteţi TOP 4 ceasuri de bărbaţi cu altimetru

Michal Pindura 0 11.11.2018

Ide o každý meter. Spoznajte TOP 4 pánskych hodiniek s výškomerom

Care aviator, schior, turist sau alpinist nu ar vrea să ştie, la ce altitudine va ajunge cu provocările pe care le-a pregătit hobby-ul său? Deși piloții se pot baza pe altimetrul încorporat în bordul aeronavei, iar cunoscătorului de munți îi este adesea îndeajuns conștiinţa,  că a atins metrul pe care l-a stabilit înainte de urcare, totuşi mai există încă oameni care au nevoie de o imagine de ansamblu constantă despre cât de sus sunt deasupra nivelului mării.

Dintre soluțiile disponibile, care li se oferă, pe primul loc sunt trei:

1. altimetru digital
2. telefon mobil cu o aplicație GPS potrivit instalată
3. ceas de mână dotat cu funcţia altimetru

În practică ambele sunt utilizabile, dar dacă orientarea în metrii ar trebui să fie confortabilă, rapidă şi nu ar trebui să provace perturbări de atenţie cu posibile consecinţe neplăcute, tema ,,telefonul în rol de altimetru“ putem împreună cu încărcarea în exces sub forma unui altimetru separat să o ştergem şi să pornim pe urmele ceasului, care cu calcularea altitudinii deasupra mării se va descurca sigur într-un mod (sunt mai multe).

Interconectarea ceasurilor şi a aviaţiei are o istorie bogată brodată de influenţe reciproce ale ambelor zone. Ceasurile pentru piloţi decâteva decenii (defapt deja de secole) s-au profilat pe dotările cu caracteristici tipice, a căror dezvoltare le-au determinat dorințele și nevoile piloților. Adaptarea a ajuns atât de departe încât din instrumentele pentru desfășurarea profesională a aviației a fost creată categoria independentă de ceasuri. Cine nu ar ştie asta, se pot recunoaşte după carcasele mari, marca triunghiului la ora douasprezece şi coroana supradimensională.

De la semnele definitive ale ceasurilor aviatice a fost doar un pas la modelele, care au inclus în repertoriul funcţional altimetrul. În ambele le veţi găsi astăzi cu abundenţă. Alegerea celui potrivit nu îngreunează doar culorile, designul şi alţi parametrii mai mult sau mai puţin importanţi, dar şi tipul altimetrului. Mai bine pariaţi pe siguranţa analogică sub formă de mecanică, sau preferaţi alternativa electronică? Ambele căi de aflare a altitudinii au suporterii lor credincioși. Fie că sunteţi fanul uneia sau celeilalte tehnologii, din următoarele TOP 4 liste de modele pozitive cu altimetru vă veţi alege cu siguranţă.

ORIS BIG CROWN PROPILOT ALTIMETER

Oris Big Crown ProPilot Altimeter na zápästí

TOP 4 hodiniek s výškomerom: Oris Big Crown ProPilot Altimeter

Măsurător de timp robust la preţul de 16500 lei are două coroane, una conţine timpul şi data şi cealaltă serveşte direct altimetrului. Pentru a afla altitudinea deasupra mării trebuie să desşurubaţi coroana astfel încât, să vedeţi o dungă roşie pe circumferinţa cronometrului său. În momentul deșurubării, capsula altimetrului încorporat mecanic primește aer sub o anumită presiune, care pune în mișcare indicatorul roșu situat în şanţul dintre partea centrală a cadranului și luneta interioară cu scala altimetrului indicată. Valoarea maximă posibilă de măsurat este de 4572 m. Ceasul cu diametrul de 47 mm conţine calibrul automat Oris 733, adică aparatul modificat Sellita SW200.

CASIO PRO TREK PRG-650

Casio Pro Trek PRG 650YBE-3 na zápästí

TOP 4 hodiniek s výškomerom: Casio Pro Trek PRG 650YBE-3

Casio este pentru mulţi curajoşi şi aventurieri numărul unu între mărci. Modelele japoneze din seria Pro Trek se remarcă printr-o funcționalitate extremă, fără compromisuri și un aspect uimitor. Mai puțin de un an în urmă, gama de specialități pentru aer liber a fost extinsă cu colecție PRG 650, formată de perechea PRG 650-1 şi PRG 650Y-1, la care s-a adăugat în primăvara aceasta varianta de camuflaj cu curea textilă. Gadget-urile digital analogice cu un diametru de 45 mm se mândresc cu tripla combinaţie turistică formată dintr-un senzor magnetic al busolei, un senzor de temperatură și, desigur, un senzor de presiune pentru presiunea atmosferică a aerului, care servește și ca altimetru. Avantajul acestui ceas este încărcarea solară Tough Solar, rezistenţa la apă în timpul înotului 100M/10ATM şi o bună doză de alte caracteristici extrem de utile. Preţul versiunilor  este între 1525 – 1570 lei.

FAVRE LEUBA BIVOUAC 9000

Favre Leuba Bivouac 9000 na zápästí

TOP 4 hodiniek s výškomerom: Favre Leuba Bivouac 9000

Acest ceas va satisface şi şerpiştii din Himalaya! Din nou reînoită marca Favre Leuba a trimis anul trecut pe piaţă modelul capabil să măsoare altitudinea până la 9000 de metri. Scopul acestui producător a fost întoarcerea la râdăcini, întrucât cu ceasurile dotate de sezon a cules succesul încă din 1962. Acestea însă au avut o limită în treimea altitudinii. În carcasa de titan în afară de aparatul întins manual capsula aşezată a altimetrului aneroid, care funcţionează pe principiul apăsării pereţilor de presiunea aerului înconjurător. Cum se desfăşoară măsurarea și citirea altitudinii? Baza este luneta rotibilă în ambele sensuri cu inserţie de aluminiu, pe care se găsesc marcajele gradate până la 50 metri în scale cu maxim 3000 metri. Din cauza lipsei de spațiu au fost luate două zerouri din cifre, pentru cunoaşterea altitudinii reale trebuiesc înmulţite cu o sută. Valoarea actuală la fel şi urcarea şi coborărea afişează acul roşu, a cărei de altfel aţi da rolul de secundar. Preţul ceasului este 7500 Euro.

CITIZEN PROMASTER ALTICHRON

Citizen Promaster Altimeter na zápästí

TOP 4 hodiniek s výškomerom: Citizen Promaster Altimeter

Alpiniştilor şi oamenilor cărora le place adrenalina şi se mişă des în teren, va oferi noul model Altichron altimetrul capabil să funcţioneze de la -300 metri până la 10000 metri deasupra mării. Natura universală a ceasurilor cu preţul în jur de 2350 lei, sunt ajustate caracteristicile lor, între care are reprezentare rezistenţa la apă 200M şi busola analog electronică cu scara internă rotativă în ambele sensuri. Ceasul este condus de tehnologia solară Eco Drive. Despre nivelul de încărcare a bateriei încorporate informează acul de la ora nouă.

Adăugă comentariu

Comentarii (0)

Date inexistente