O scurtă istorie plină de campionate câștigate. Așa a trecut timpul cu ceasul Casio G-Shock

Michal Pindura 0 12.02.2021

A 35-a ediție aniversară a Big Bang Black

38 și mai mult de 100000000. Aceste două numere aparent diferite au un numitor comun - ceasul G-Shock. Primul număr se referă la cei aproape 38 de ani de la colecția blindată, pe care o vom comemora anul acesta, al doilea număr exprimă numărul de „G-uri” pe care marca japoneză Casio le-a trimis magazinelor din 1983 până în 2017. În fiecare zi o medie de 7800 de exemplare ale celor mai rezistente ceasuri din lume. Un număr incredibil, nu-i așa?

Întrucât întregul text pe care tocmai ați început să îl citiți se va învârti în jurul faptelor și primelor asocieri interesante cu modelele G-Shock, vom oferi o informație din culise și o informație statistică înainte de a ne concentra pe câteva repere istorice importante. În culise, se spune că exemplarul jubiliar de 100 de milioane produs la fabrica Yamagata a fost un ceas din oțel din colecția MG-G, mai exact modelul MRG-G1000B-1A4.

Inventatorul ceasurilor G-Shock este inginerul Kikuo Ibe

Informația statistică se referă la o comparație „incomparabilă” a numărului de ceasuri produse. Știați că, în timp ce Casio inundă piața cu 2,85 milioane de G-shock-uri pe an, fabrica elvețiană Patek Philippe va avea aproximativ 72.000 de pietre prețioase în aceeași perioadă? Dacă Casio ar avea același ritm, nu ar putea să vândă mai mult de 2,5 milioane de G-shock-uri în 38 de ani.

Chiar dacă purtați la încheietura mâinii unul dintre sutele de milioane de modele de ceasuri fabricate și vândute, este destul de probabil să nu știți povestea brandului lor. Dacă nu ați căutat încă povestea lor sau nu v-a interesat acest lucru până acum, ați putea fi surprinși de câteva dintre următoarele informații aranjate cronologic și poate chiar „g-șocante”. Bucurați-vă de lectură ?

SCURTĂ ISTORIE A CEASURILOR CASIO G-SHOCK

1983
După două sute de prototipuri, primul ceas G-Shock rezistent la șocuri - modelul DW-5000C - a văzut lumina zilei.

Anul 1983, Casio G-Shock DW5000C

1985
G-Shock DW-5500C rezistă nu numai la șocuri puternice, ci și în medii prăfuite și poluate.

1987
Succesorul seriei DW-5000, DW-5600C, devine cel mai bine vândut cronometru G-Shock din vremea sa.

Anul 1987, Casio G-Shock DW-5600C

1989
Primul ceas G-Shock analog-digital a fost marcat cu AW-500.

1990
Noul design al modelului DW-5900C / DW-6000 devine un hit absolut în Japonia.

1992
DW-6100, primul G-Shock cu funcție termometru.

Anul 1992, Casio G-Shock DW-6100

1993
Cu modelul DW-6300 a luat naștere seria pentru scufundări Frogman. Ceasul era rezistent la apă până la nivelul de 200M / 20ATM.

Anul 1993, Casio G-Shock DW-6300-1A Frogman

1994
Misiunea ediției numită Dolphin & Whale Eco-Research Network a fost de a se angaja în domeniul protecției mediului.

Primele ceasuri cu iluminare electroluminiscentă au ajuns și ele la clienți în același an.

1996
A fost prezentată o colecție pentru îndrăgostiți. G-Shock pentru el, Baby-G pentru ea. A fost creată și seria MR-G. Primul său reprezentant a fost modelul MRG-1. La scurt timp după aceea, au fost create primele G-Shock MRG-100 din metal.

1998
Datorită DW-9300 Raysman, sursa de energie solară Tough Solar a fost utilizată pentru prima dată în colecția G-Shock.

Anul 1998, Casio G-Shock DW-9300 Raysman

2000
GW-100, primul ceas G-Shock cu control radio.

2002
Ceasul G-Shock GW-300 a fost primul care a oferit o combinație de sincronizare radio timp cu energie solară.

Anul 2002, Casio G-Shock GW-300

2008
Limitările sistemului folosit anterior pentru sincronizarea radio a orei au scăzut. GW-9200 a debutat cu tehnologia Multi-Band 6, care a permis recepția semnalelor de calibrare de la șase emițătoare cu unde lungi situate în întreaga lume.

2008
G-Shock a fost echipat cu un dispozitiv Tough Movement cu modelul GS-1200. El a combinat un cadran analogic cu radiocomandă și energie solară.

Anul 2008, Casio G-Shock GS-1200

2010
Ceasul de aviație GW-3000 a dobândit rezistență la forța gravitațională centrifugă.

2012
Primele G-Shock cu rezistență triplă combinată. Gravitymaster GW-4000 a rezistat la șocuri, forțe centrifuge și vibrații fără deteriorări.

2012
G-Shock a învățat să comunice fără fir cu un smartphone. Ceasul GB-6900 conectat la telefon prin Bluetooth.

Anul 2012, Casio G-Shock GB-6900

2012
A fost un an cu adevărat rodnic. Coroana electronică Smart Access a fost, de asemenea, pusă în practică. A permis un control ușor al multor funcții pe care le au modelele G-Shock.

2014
Cu G-Shock, timpul exact este disponibil chiar și în cazul în care valurile emițătoarelor de ceas atomic nu ajung. Ceasul GPW-1000 a fost primul care a primit semnale de la sateliții GPS.

Anul 2014, Casio G-Shock GPW-1000

Primele modele cu absorbție de șocuri folosind material siliconic Alpha Gel au fost lansate pe piață.

2017
Inginerii de la Casio au creat ceva inedit. A fost trimis spre vânzare primul model din lume cu sincronizare temporală în trei direcții GPW-2000. Poate stabili o conexiune cu un ceas atomic, sateliți GPS și, prin tehnologia Bluetooth și cu un smartphone conectat, de asemenea, la servere pe Internet.

A fost introdusă tehnologia inovativă Triple G Resist, care se concentrează pe consolidarea conexiunii curelei.

2018
Revolta crescândă a unui grup mare de fani G-Shock,  a provocat o retragere din pozițiile de top - în principal din cauza absenței modelului inteligent de top, acest lucru a oprit sosirea primului ceas GPS din lume cu energie solară asistată Rangeman GPR-B1000- 1. Da, în anumite condiții, lumina obișnuită a fost suficientă pentru funcționarea navigației insaciabile din punct de vedere energetic.

Rok 2018, G-Shock Rangeman GPR-B1000-1A

2019
Nu doar plasticul și oțelul, ci și carbonul au pătruns în colecția Mudmaster. Și nu a fost vorba doar de ajustări cosmetice undeva la perimetru. Carbon Core Guard, pe care Casio l-a introdus cu mai puțin de un an înainte, a apărut în designul modelului GG-B100.

Rok 2019, G-Shock Mudmaster GG-B100-1A3-5

2020
Toată lumea știe că G-Shock ar putea depăși concurența la ceasurile de drumeții și extrem de rezistente. Dar la cele pentru alergare? Modelul GBD-H1000 a pus capăt tuturor prejudecăților. Modelul cu GPS integrat, senzor de ritm cardiac, cu aplicația integrată G-Shock Connected, a creat un tandem extrem de eficient, aceste calități i-au cucerit pe mulți iubitori de mișcare.

Rok 2020, G-Shock G-Squad GBD-H1000

2021
Cu ce va veni Casio în anul “Corona”? Suntem siguri că ne va surprinde...

Este suficient, nu-i așa? Primul avantaj al ceasurilor G-Shock nu este doar creșterea constantă a îmbunătățirilor aduse. În 37 de ani, G-Shock a schimbat complet modul în care sunt privite ceasurile, care înainte de era lor erau percepute mai ales ca accesorii la modă  fragile. Timpul acesta a trecut demult. Ceasurile Casio G-Shock moderne nu sunt concepute doar ca accesorii, ci în principal pot fi utilizate ca instrumentele ajutătoare pentru sport, pot fi utilizate și de către sportivi profesioniști și datorită penetrării funcționale reușite cu seria Pro Trek, pot fi utilizate și în drumeții.

O mulțime de caracteristici, diverse funcții și, de asemenea, prețurile sunt principala armă cu care G-Shock câștigă fani loiali în întreaga lume. Există doar o mică șansă ca o persoană cu un stil de viață activ să nu poată alege o piesă adaptată nevoilor sale dintre zeci și sute de modele. Dacă credeți că alegerea celui potrivit este o alegere mai dificilă decât găsirea unui ac într-un car cu fân, scurta prezentare pe care v-am pregătit-o vă va ajuta cu siguranță.

O bază solidă este importantă

Doriți să încercați G-Shock și nu doriți să investiți mai mult decât este necesar? În acest caz, încercați colecția G-Shock Basic. Printre modelele sale clasice se numără iconicul DW-5600 sau DW-6900. Le puteți găsi la un preț accesibil, astfel încât să beneficiați de aceeași rezistență la șocuri și apă ca la piese mult mai scumpe. Desigur, compromisurile sunt necesare în anumite privințe. Lumina de fundal nu se aprinde atunci când încheietura mâinii este înclinată spre față, multe dintre ele nu au, de asemenea, timp global sau numărătoare inversă, dar aceste modele de ceasuri mai mici beneficiază de simplitate.

CASIO G-SHOCK G-CLASSIC DW 5600E-1

Funcționează chiar și fără baterie

O altă etapă de dezvoltare care poate oferi mai mult decât modelul de bază este seria G-Shock Tough Solar. În aceasta serie sunt modelele cu alimentare cu energie solară. Este de la sine înteles care este cel mai mare avantaj al acestora. La urma urmei, cine nu ar vrea să evite vizita la un ceasornicar pentru a schimba bateria. Funcția pe care o are seria Tough Solar este o invenție ingenioasă - recepția semnalelor de calibrare de la emițătoarele de ceas atomic. Sincronizarea radio, numită Multi-Band 6 la Casio, garantează un timp precis pe secundă (dacă vă aflați în raza de acțiune a unuia dintre emițătoarele cu unde lungi) și, în combinație cu energia solară, face ca ceasul G-Shock să nu aibă nevoie aproape deloc de întreținere.

Cu cât mai mare cu atât mai bine

Mai exact, în seria G-Shock Big Case, totul se învârte în jurul milimetrilor care le-au dotat carcasele. Majoritatea modelelor analog-digitale au devenit un succes în urmă cu aproximativ zece ani, iar strălucirea faimei lor nu pare să-și fi pierdut intensitatea. Extrem de populare GA-100, GA-110 sau GD-X6900 sunt astăzi legende cu o serie de culori și echipamente funcționale inteligent echilibrate. Noi credem că nu există o alegere mai bună pentru stilul casual-sportiv. Poate că pot fi doar un GA-2100 mai elegant și mai subțire, cu un nucleu de carbon Carbon Core Guard, a cărui carcasă octogonală se bazează pe primul G-Shock DW-5000C din punct de vedere istoric.

CASIO G-SHOCK G-CLASSIC GA 100-1A1

Întotdeauna alegem oțelul

Urcăm tot mai sus - suntem aproximativ la mijlocul drumului. Din 2015, acest loc a fost ocupat de modele remarcabile cu placare din oțel. Seria G-Shock G-Steel este un reprezentant tipic al clasei de mijloc, cu accent pe un exterior mai casual. Modelele mai noi, cum ar fi GST-B200 sau GST-B300, sunt funcțional superioare. Ele primesc energie din lumină, au iluminare inteligentă cu LED și un ecran LCD auxiliar. Și, deși au pierdut capacitatea de control radio pentru a integra conectivitatea Bluetooth,acest lucru nu este un dezavantaj. Această pierdere este complet compensată de abilitățile aplicației inteligente, inclusiv sincronizarea orei cu un telefon mobil.

CASIO G-SHOCK G-STEEL GST-B200D-1AER

Azur pentru sportivi

Este de neconceput ca G-Shock să rămână în urmă în dezvoltarea echipamentelor sportive. Deși a părăsit competiția pentru o vreme, a rezolvat totul odată cu sosirea colecției G-Squad destinată alergătorilor, pietonilor, sportivilor - pur și simplu celor care numără fiecare pas. Dezvoltarea ceasurilor inteligente a fost făcută de către inginerii japonezi pe modelele GBA-800 și GBD-800 mai accesibile. De îndată ce au aflat ce este important pentru utilizatori, aceștia s-au orientat spre a crea noi performanțe inedite și au introdus ceasul ca instrument de antrenament de top GBD-H1000 și fratele lui mai mic GBD-100, la care au fost scoase din echipament cipul GPS și funcțiile avansate ale senzorului.

CASIO-GBD-H1000-1A7ER

Profesionism pentru profesioniști

Ne apropiem încet de vârf. O poziție importantă printre ceasurile G-Shock aparține modelului tactic Master of G. Ramura digitală se concentrează în concepte precum Mudman, Rangeman sau Frogman pentru scufundări. Indiferent de unghiul pe care îl priviți cu acest ceas, veți vedea întotdeauna cele mai versatile dispozitive potrivite pentru misiuni solicitante. Reprezentanți tipici sunt Rangeman GW-9400, acesta a fost primul cu senzorul triplu revoluționar, inclusiv o busolă digitală, altimetru și barometru, și Frogman GWF-D1000, a cărui busolă funcționează și sub apă.

Hit-ul analogic din colecția Master of G nu rămâne în urma fraților săi digitali. Dimpotrivă, modelele Gulfmaster, Mudmaster și Gravitymaster domină în ceea ce privește calitatea și opțiunile de care sunt mândri. Fiecare dintre ele este construit pentru a rezista capcanelor unor medii specifice. În timp ce Gulfmaster excelează pe și în apă, modelele Mudmaster se simt cel mai bine în noroi iar Gravitymaster sus în aer.

Poate că cele mai multe detalii ale construcției sunt ascunse în acesta din urmă. Schema de rezistență la legare a conceptului Triple 10, datorită căreia au devenit o emblemă a G-Shock, a fost extinsă pentru a include rezistența la murdărie în consistență solidă și semilichidă. Ca orice ceas G-Shock, linia Mudmaster impresionează prin robustețea și rezistența la impact. Cu toate acestea, datorită posibilității de utilizare profesională în condiții solicitante, caracteristicile lor tradiționale au fost completate de un sistem de protecție în interiorul fiecărui buton. Prin intermediul a patru etanșări (două pe tijă, două pe circumferința butonului), se obține nu numai rezistența maximă la praf și rezistența la blocarea butonului de către particulele de noroi, ci și a eliminării vibrațiilor și șocurilor transmise de la butoane la dispozitiv. Este protejat împotriva efectelor devastatoare ale impacturilor puternice prin montarea în materialul de amortizare Alpha GEL®. Polimerul flexibil de tip silicon se caracterizează prin inertitatea față de substanțele chimice, stabilitatea sa relativă pe o gamă largă de temperaturi, dar mai ales capacitatea de a absorbi foarte bine vibrațiile.

CASIO G-SHOCK MUDMASTER GG-B100-1A3ER

1.975,00 lei In stoc ultima bucată

Vestea minunată este că, Casio nu se gândește doar la condițiile fizice ale acestui ceas blindat masiv, așa cum s-a întâmplat în 2015 cu lansarea GWG-1000. În ultima generație a modelelor Master of G, și anume modelele de exterior GG-B100, s-a oferit un spațiu și pentru Bluetooth, care împreună cu aplicația G-Shock Connected creează o extensie eficientă pentru înregistrarea mișcărilor de pe teren.

Un lux cu adevărat durabil

Vă întrebați ce altceva poate urma după Master of G? Serii de lux cu adevărat durabile. La Casio, acestea sunt seriile MT-G și MR-G. Ceasul asamblat manual și testat este o demonstrație a artei creată de linia de producție premium din Yamagata. Modelele mai ieftine, dar care încă atacă bariera de 1000 de euro, MT-G sunt cunoscute pentru construcția Metal Twisted, în care combină rășina poliuretanică cu metalul, iar utilizarea cristalelor de safir antireflex și a părților din carbon nu este o raritate. Rezultatul este un ceas masiv, dar relativ elegant. Puteți vedea cum arată când vă uitați la modelele MTG-G1000 mai vechi sau la modelele actuale MTG-B1000.

CASIO G-SHOCK MT-G MTG-B1000TJ-1AER TAI CHI LIMITED EDITION

Absolut spectaculoase în familia de ceasuri G-Shock sunt în mod clar ceasurile MR-G. Prețuri de peste 5.000 de euro, tehnici antice de prelucrare a metalelor, aliaje neobișnuite și un design deosebit sunt doar o scurtă introducere a ceea ce vă așteaptă dacă vă puteți permite. Singura lor slăbiciune este ceea ce le face speciale. Datorită producției de serie redusă și al cererii, acestea nu vor se vor afla niciodată pentru mult timp în stoc.

Adăugă comentariu

Comentarii (0)

Date inexistente