Rapid și inteligent. Modele noi Casio Edifice ECB 800 și EQS 800 bucură sufletele fanilor motoarelor

Michal Pindura 0 16.12.2018

Novinka Casio Edifice ECB 800DB-1A

Pro Treck sunt potrivite pentru spațiile forestiere, G-Shock-urile se bucură de folosire în timpul loviri cu picior și pumnul. Și cum rămâne cu seria Edifice? Această dotare care a fost cândva aproape semi-managerială în ultimi ani se leagă din ce în ce mai mult de mașinile rapide, și asta atât de vehement încât ne gândim, dacă nu ar fi mai bine pentru Casio, crearea unei colecți individuale de racing. Bineînțeles, că pe băieți din Japonia nu trebuie să-i intereseze ideile noastre și nici să-i motiveze cu privire la diversificarea portofoliului, dar înclinarea câtre cifre octanice ridicate care sunt din ce în ce mai evidente pentru linia Edifice, ar încerca să ascundă degeaba. De ce ar și încerca așa ceva? Noutățile din seria ECB 800 și EQS 800 sunt mândre de ADN-ul lor motorizat.

Cuvinte despre viteză și inteligență, cu care departamentul de marketing al mărcii din Tokyo pune pe piață toate noile modele Edifice, nu au fost niciodată rostite degeaba. Acesta a fost întotdeauna un ceas solid cu tehnologie japoneză în inimă. Ca și în orice familie, chiar și în familia Edifice, există persoane mai talentate și mai puțin talentate. De exemplu, în timp ce baza sub forma liniei EFR, EFV și ERA, însistă mult asupra prețului, cu serii de calitate mai înaltă EQS (S legătura solară) și ECB (B ca Bluetooth), aveți deja mult mai multe funcții. (în cazul noutăților ECB 800DB-1A și EQS 800HR, nu are nici un rost să discutăm despre baza. Dimpotrivă. Este vorba de reprezentanții de vârf ai ofertei curente  Edifice, căruia îi corespunde atât designul, cât și prețul.

Ceasurile, la care ne uităm astăzi sunt foarte asemănătoare în unele aspecte. Îi leagă mai ales „cursa constantă” –  schemă colorată roșu – negru și utilizarea indispensabilă a fibrelor de carbon pe cadran. Caracteristica comună este de asemenea carcasa din oțel, sticle minerale, imeprmeabilitate 100M și legătura solară. Am putea continua cu enumerarea altor elemente de design și funcționale, dar pentru că este vorba de două modele diferite (deși apropiate), ne concentrăm mai ales asupra lucrurilor pe care fiecare dintre ele le face diferit.

Prima și cea mai frapantă este modalitatea diametral diferită de a servi informații. Casio Edifice ECB 800DB-1A s-a detașat de la analogul tradițional și, pe lângă cele trei indicatoare centrale și subcadran la ora șase, mijlocul lor de comunicare a datelor este inversat, bineînțeles că afișarea digitală este iluminată cu o formă neobișnuită (durata luminării poate fi reglată), ocupând spațiul de la ora zece la ora două.

Cu bucurie constatăm, că cei care au lăudat până acum beneficiile conectării fără fir a ceasurilor cu smartphone prin protocolul tehnologiei de energie redusă Bluetooth (Mobile Link Tehnology) nu vor avea nici un motiv să se plângă de absența acestor funcții. Din nou, ne stă la dispoziție sincronizarea automată sau manuală a timpului în trei sute de locații din întreaga lume, inclusiv informații privind ora de vară și nu au fost uitate nici detalii de genu Phone Finder sau setarea alarmei direct de pe ecranul telefonului. Din practică știm că aplicația Casio+ funcționează fără cea mai mică ezitare, care, din nefericire, nu se poate spune despre aplicația G-Shock Connected de care depind G-Shock-urile mai avansate. Dar asta o altă poveste…

Casio Edifice ECB 800DB-1A

Chiar și fără conectare la un smartphone cu o greutate de 168 de grame modelul Edifice ECB 800DB-1A se descurcă cu măsurarea perioadelor minime exact (valabil pentru primele 60 de minute, apoi 1/10 sec.), prin măsurarea rundelor individuale (până la 200 de înregistrări) și după un avertisment de timp selectat. Avem la dispoziție, și un temporizator cu o capacitate de 24 de ore, 5 alarme multiple, ora pe glob în 39 fusuri orare și calendar pre-programat până în anul 2099.

Casio Edifice ECB 800DB-1A, detail ciferníka

Având în vedere că energia este mai ales la ceasuri, care jumătate din funcții le folosesc doar după conexiunea cu telefonul, Alfa și Omega, manipularea rezonabilă cu ea este mai dificilă. Dacă lăsați ceasul în întuneric, ecranul se oprește automat și indicatoarele rămân imobilizate până în momentul în care pe partea solară ajung razele dătătoare de lumină – chiar și cele produse de o lampă de noapte. Cu presupunerea încărcării complete a bateriei încorporate, legătura solară este capabilă să mențină ceasul în funcțiune timp de șase luni respectiv 19 luni, cu modul de economisire activat. Acuratețea dispozitivului fără sincronizare Bluetooth se menține în interval de ± 15 secunde pe lună.

Casio Edifice ECB 800DB-1A, hodinky na zápästí

În timp ce Casio Edifice ECB 800DB-1A este într-un punct de vedere universal, a doua inovație solară Casio Edifice EQS-800HR Honda Racing Limited Edition și-a redus în mod eliberat potențiali solicitanți pentru servicii cooperând cu Honda Racing. Nu avem nimic împotriva Formulei 1 asta în nici un caz (pentru ca într-o perioadă  am reținut suflarea asupra modelelor cu emblema Red Bull Racing și Toro Rosso), dar și  designerii Casio ar putea lua în considerare localizarea logo-ului echipei, a cărei suporterii pot doar să viseze despre masa competitivă Ferrari, succesul de vânzări a ceasurilor este mai degrabă dăunător decât o strategie. Desigur, vor exista oameni care vor fi încăntați  de titlu mare și roșu dar, există un al doilea grup, care și-ar dori ceasul, dar  față de Honda Racing nu are nici o relație emoțională. Deși este suficient doar să mute același logo-u (o gravură există deja acolo) – cum o fac și alte mărci când au ocazia asta, și dintr-o dată lucrurile ar fi complet diferite.

După ce ați citit rândurile anterioare, probabil că ați ghicit deja în ce grup ne încadrăm.  Poate că din această cauză ne pare rău, că o ediție limitată, cu o compoziție coloră și o curea din piele albă nu am cumpăra singuri. Vedeți, că de la binecuvântare la blestem poate fi drumul foarte scurt și doar pentru că avem o slăbiciune pentru Casio, sperăm că toți fanii Honda Racing din latitudinile noastre vor afla (chiar și datorită acestui articol) despre Edifice Casio EQS-800HR.

Novinka Casio Edifice EQS 800HR Honda Racing Limited Edition

Sunteți unul dintre ei? Atunci pregătiți-vă pentru o sărbătoarea Honda. Ceasurile cu dimensiunile carcasei de 50,0 x 47,5 x 12,7 mm sunt disponibile într-o carcasă metalică specială – cum altfel în culoarea albă,  cu logo-ul roșu în interiorul căruia își împart locul un card memorie cu monopostul istoric Honda F1 RA301 al anului 1968. Alb-roșu este și un capac de carton care vă protejează conținutul prețios.

Casio Edifice EQS 800HR Honda Racing Limited Edition

În ceea ce privește funcționalitățile, odată ce ați eliberat piesele smart Edifice ECB 800DB-1A, trebuie să vă întoarceți înapoi pe pământ. Dacă nu o să vă pară rău după scara tahimetrică atunci căderea nu va fi dureroasă. Pentru folosire este pregătit și un al doilea cronograf secundar (capacitate 29’59 „, primul și al doilea loc), un indicator de stare a încărcării bateriei cu maximum cinci luni și o dată standard de la ora 4:30 este gata de utilizare. Acuratețea timpului afișat este acceptabilă ± 20 secunde pe luna.

Casio Edifice EQS 800HR Honda Racing Limited Edition, balenie hodiniek

Ce este mai mult pentru dvs bluetooth sau un parteneriat cu echipa F1? Indiferent în ce parte sunt înclinate preferințele dvs. noile modele Edifice nu vă usucă contul. Având în vedere că este vorba de reprezentanții de top ale ECB și EQS, prețurile lor de 1570 și 985 de lei sunt departe de testare pe care clienții o mai suportă.

Adăugă comentariu

Comentarii (0)

Date inexistente