Tu știi cum să porți un ceas? Nu face niciodată aceste patru greșeli!

Michal Pindura 0 04.10.2021

Tu știi cum să porți un ceas? Nu face niciodată aceste patru greșeli!

Faptul că ceasul poate dezvălui mai multe despre tine decât ora exactă este un lucru deja știut. Ceasul va dezvălui detalii despre hobby-urile tale, statutul financiar și cât de mult bun gust ai. Ceasul este pur și simplu un instrument puternic în viața noastră.Deci, este firesc să știi cum să îl porți, astfel încât să te avantajeze. Dar ești sigur că știi toate regulile bunului gust asociate cu purtarea ceasului?

Din experiența noastră, știm despre cel puțin patru greșeli frecvente pe care oamenii le fac atunci când poartă și aleg un ceas. În același timp, doar cunoștințele de bază sunt suficiente pentru a le evita în siguranță.

Așadar, care sunt aceste greșeli?

1. CREZI CĂ TOATE CEASURILE DE CALITATE TREBUIE SĂ FIE SCUMPE

Nu negăm faptul că ceasurile mecanice fabricate în Elveția sunt de obicei destul de scumpe, dar în același timp adăugăm că un ceas de calitate nu trebuie să coste atât de mult încât să te ruineze financiar. Există nenumărate mărci ale căror ceasuri merită adjectivul de calitativ pentru nivelul lor estetic sau tehnic. Putem numi inamicul inovator Casio, valorile tradiționale Seiko sau visul de ceas american numit Timex.

Este important să estimezi un buget. Ceasul pe care îl achiziționezi reprezintă o anumită etapă a vieții tale. Pe măsură ce progresezi în carieră, vei putea să te răsfeți cu modele din ce în ce mai scumpe.

2. PORȚI CEASURI NORMALE PENTRU OPORTUNITĂȚI FORMALE

Astăzi poți găsi tot în magazine. Chiar și ceasuri pe care le poți purta cu prietenii la bar, la bal sau la operă. Sigur sunt multe variante, dar insistăm că este mai bine să faci un lucru corect decât două jumătăți. Puteți folosi un ceas sport, la fel ca o mașină de teren, în timpul zilei, dar dacă mergeți la o premieră de teatru seara, nimic nu se compară cu o limuzină - un ceas pentru costum de calitate.

James Bond își permite să facă scufundări Omega

Deși se întâmplă ca ceasul să nu fie unul dintre accesoriile oficiale, astăzi este permis sau mai precis tolerat să fie purtat la o rochie de seară. Desigur, aspectul ceasului trebuie să corespundă mediului în care vă aflați. Uitați de ceasurile digitale, cronografele puternice și alte modele robuste. Costumul și rochia de seară se potrivesc unui ceas cu profil subțire, cifre romane pe cadran și un minim de funcții sau complicații. Te poți felicita dacă reușești să combini ceasul cu butoni.

Pentru doamne, este potrivit să asorteze ceasul cu cerceii și să nu uite regula de aur, în care ceasurile elegante pentru femei sunt considerate ca o brățară. Nu ar trebui să mai aveți alte accesorii la încheieturi.

3. CREZI CĂ CEASUL TĂU ESTE INDESTRUCTIBIL

Ceasurile pot fi la fel de rezistente pe cât își doresc, dar fiecare are limite care, odată ce le depășești,nu mai pot fi schimbate. În special ceasurile mecanice sunt sensibile la manevrarea nesăbuită și indiferența proprietarilor lor. Amintiți-vă, un ceas întreținut corespunzător este unul dintre acele lucruri care vă pot atrage atenția înapoi. Nu numai că vor arăta bine, vor funcționa fiabil, dar cu o alegere conștiincioasă și o îngrijire perfectă, le puteți lua chiar ca investiție.

De asemenea, mișcarea ceasului se poate desfășura în acest fel

Mulți producători oferă valoare adăugată ceasului sub forma propriului centru de service, unde pot oferi ceasului dvs. un wellness gata făcut, după care acesta va întineri câțiva ani. Nimeni nu cunoaște ceasul mai bine decât cel care l-a proiectat și fabricat. Cu toate acestea, dealerul de la care ați cumpărat ceasul ar trebui să fie în măsură să vă asigure service și întreținere de calitate.

Dacă nu îți place ceva la ceas, încredințează-l expertilor. Cu cât faci acest lucru mai repede, cu atât mai bine și adesea mai ieftin. La urma urmei, nu amâna tratamentul atunci când ceva te deranjează.

4. NU ÎNȚELEGI FUNCȚIILE CEASULUI

Creșterea numărului de funcții ale ceasului este un semn al timpurilor pe care le trăim. Cu puțină emoție, putem spune că astăzi vei primi un ceas magic. O cantitate enormă de echipamente tehnologice sau mecanice poate fi cu adevărat împinsă în ceas, a cărei sarcină principală este de a servi oamenii. Deși veți folosi unele dintre aceste abilități în fiecare zi, rareori veți avea nevoie de altele pentru specificul lor.

Ce înseamnă asta? Dacă ceasul tău este plin de funcții și nici măcar nu ști cum să le folosești, îi irosești potențialul și, de asemenea, banii tăi în mod inutil. Înainte de a decide să cumperi un ceas funcțional peste medie, află ce presupune fiecare funcție. Poți începe cu acestea zece:

Alarmă - o funcție care poate fi utilizată ca alarmă sau ca un memento al unui eveniment specific.

Data - una dintre cele mai comune funcții suplimentare, care vă permite să aflați ziua lunii sau alte date calendaristice.

Temporizator - o funcție utilizată pentru numărătoarea inversă a unui timp pre-cunoscut. După ce a trecut intervalul de timp setat, ceasul semnalizează sfârșitul numărătorii inverse cu un semnal sonor, posibil cu vibrații sau intermitent al afișajului.

Cronograf - cronometru analogic (manual). Este folosit pentru a înregistra perioade de timp fără a afecta afișarea timpului.

Cronometru - aceasta este o denumire a unui ceas cu o precizie ridicată de funcționare. Pentru a obține eticheta, este necesar să treceți cu succes testele la unul dintre centrele de certificare (de exemplu, Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres - COSC). Aveți grijă să nu confundați cronometrul cu cronograful!

Fazele Lunii - o reprezentare grafică a fazei în care Luna se află în prezent (în creștere, împlinire, inversare).

Luminare din spate / iluminare - un ajutor excelent atunci când se determină timpul în condiții de iluminare slabe. În ceas, întâlnim iluminarea de fundal a suprafeței cadranului de jos (LED, electroluminiscență) sau cu părți importante iluminate ale cadranului folosind acoperiri fluorescente.

Alimentat cu energie solară - nu este necesară o baterie clasică cu butoane pentru a acționa un ceas alimentat cu energie solară. Tot ce trebuie să faceți este să îl expui la lumină (naturală sau artificială) pentru timpul necesar ca bateria încorporată să se încarce cu electricitatea produsă de celula solară stocată sub cadran.

Ora globală - cu această funcție puteți afla ora în diferite părți (orașe) ale lumii. Este un instrument ideal pentru oamenii care sunt adesea pe drum sau pentru oamenii de afaceri care au partenerii de afaceri în țări cu un fus orar diferit.

Rezistența la apă - unul dintre cei mai discutați parametri ai ceasului. Nivelurile de rezistență la apă sunt clasificate în funcție de capacitatea construcției ceasului de a rezista pătrunderii apei și a umezelii în interiorul carcasei. Înainte de orice activitate în care există riscul contactului cu apa, este necesar să verificați dacă ceasul este adaptat la aceasta. Este necesar să treceți testul de presiune al rezistenței la apă la intervale regulate.

Adăugă comentariu

Comentarii (0)

Date inexistente