6 lucruri interesante despre ceasul Tissot despre care poate nu ai auzit până acum

Michal Pindura 0 14.04.2021

6 lucruri interesante despre ceasul Tissot despre care poate nu ai auzit până acum

Probabil că nu este greșit dacă admitem că unele mărci din ofertă sunt inimile noastre. Destul de clar, acestea sunt Casio și Tissot. Pe măsură ce modelele lor dispar din depozitul nostru, e clar că nu suntem singurii care au astfel de sentimente pentru acești reprezentanți importanți ai industriilor de ceasuri japoneze și elvețiene. Dar ce știm despre ei? Care este istoria lor, care sunt personalitățile asociate cu ei și cum au ajuns acolo unde sunt astăzi?

Pentru a cunoaște mărcile pe care le vindem, ne-am propus să aflăm cât mai multe despre ele. Și am aflat! Unele sunt lucruri pe care le studiasem cu mult timp în urmă, altele ne-au surprins cu adevărat și chiar și alte câteva au fost chiar șocante. Primul subiect pe care l-am luat pe linia cercetării aprofundate a fost favoritul nostru - Tissot.

Fondată în 1853, marca este cunoscută pentru combinația dintre ceasornicia tradițională cu cele mai noi tehnologii. Ceasurile lor sunt avansate, luxoase și totuși accesibile. Toată lumea care știe cel puțin marginal ce se întâmplă în lumea ceasurilor știe toate acestea despre compania din orașul Le Locle. Dar ai avut idee despre aceste lucruri interesante?

Primul ceas de buzunar cu două fusuri orare

Pe lângă faptul că este prima companie de ceasuri din Elveția care produce în masă un ceas de buzunar, Tissot este, de asemenea, lider în producerea primului ceas de buzunar cu complicația (funcția) unui al doilea fus orar - așa-numitul timp dual. Acest lucru s-a întâmplat încă din 1853. Opt decenii mai târziu, Tissot a introdus ceasuri antimagnetice inovatoare cu care a dat lovitura, în special în Rusia.

Un brand de la o companie bună

Tissot - un brand de la o companie bună

Tissot face parte dintr-o familie numeroasă de mărci deținute de Swiss Swatch Group. Cu siguranță, Tissot nu se pierde în compania unor mărci respectate precum Certina, Omega, Rado, Longines sau Breguet. Dimpotriva. Dacă nu luăm în calcul marca numită Swatch, Tissot este în prezent cel mai mare producător de ceasuri din Elveția în ceea ce privește volumul de producție.

Cronometru profesional

Tissot a fost cronometru în Formula 1

Tissot este cronometrul oficial al mai multor evenimente sportive importante, competiții și echipe. Printre cele mai renumite se numără liga americană de baschet NBA, Campionatul Mondial de hochei pe gheață IIHF, Turul Franței și seria Campionatului Mondial de motociclete MotoGP. Tissot a fost activ și în caruselul F1. El a măsurat timpul pentru echipele Lotus, Renault și Sauber.

Ceas vedetă

Tony Parker face parte din ambasadorii mărcii Tissot

Ceasurile Tissot erau purtate de cântăreți și actori. Dacă v-am întreba care este legătura dintre starul de la Hollywood și mai târziu principesa Monaco Grace Kelly cu laureatul Premiului Nobel pentru pace Nelson Mandela, nu ar trebui să ezitați mult timp. Ca de obicei, este un ceas Tissot. Printre vedetele actuale, calitățile modelelor Tissot sunt foarte apreciate de concurenții Marc Márquez și Jorge Lorenzo, baschetbalistul Klay Thompson și ciclistul Primož Roglič și jucătorul de cricket Virat Kohli.

Un pionier în domeniul materialelor neobișnuite

 

Ceas Tissot cu carcasă din granit

În 1971, Tissot a fost primul brand care s-a aventurat să producă ceasuri mecanice din plastic. Cu toate acestea, în experimentele din anii 1980, inginerii acestui brand au mers mult mai departe. Cele mai exotice materiale din care puteau realiza ceasuri erau granitul, perla naturală și lemnul.

Maestru al atingerii

 

Angelina Jolie cu un ceas Tissot

Ceasurile Tissot moderne sunt pline de tehnologii high-tech. Modelele concentrate în colecția T-Touch au fost unul dintre primele ceasuri tactile de pe piață. Într-un moment în care telefoanele mobile foloseau afișajele de presiune rezistive învechite de astăzi, Tissot excelează cu cristale safir capacitive. Acest mod de a controla funcțiile senzorilor busolei, barometrului și termometrului este atât de futurist încât a atras și creatorii filmului de acțiune Mr. and Mrs. Smith, unde ceasul Tissot T-Touch pentru femei a apărut pe încheietura mâinii Angelinei Jolie.

Zdroj: Tissot, wikipedia.org, www.justcollecting.com

Adăugă comentariu

Comentarii (0)

Date inexistente