Adună, evaluează. Noutățile G-Shock G-Squad GBA 800 vor iubi nu numai atleții

Michal Pindura 0 21.04.2018

Adună, evaluează. Noutățile G-Shock G-Squad GBA 800 vor iubi nu numai atleții

Puteți să le călcați cu un camion, să le lăsați să urce în stratosferă sau puteți să le lăsați să înghețe într-un pahar cu apă. Să găsiți la G-Shock de la Casio o slăbiciune este o treabă pentru cei răbdători, cărora nu le pasă, dacă poate niciodată nu vor găsi un punct slab. Acesta este și un ceas pentru sportivii de oraș, care vin în contact cu pericolul maxim la alergare pe marginea drumului. Cu siguranță nu o să fim singuri, care și-au dat seama, că în mediul acesta civilizat nu mai sunt așa de perfecte. De capătul mai scurt nu trag doar la compararea cu calculatoarele de alergare, dar datorită lipsei de suprastructură tehnologică, și cu ceasurile smart tot mai dezvoltate. Casio va încerca să șteargă avansul lor prin noutatea G-Shock G-Squad GBA 800.

G-Shock G-Squad GBA 800-9A

Au fost deja prezentate în timpul pieței CES din ianuarie în Las Vegas și nu încercau deloc să ascundă intenția de a fi emisarii mărcii, colecției noi G-Squad, care trebuia să ocupe locul undeva între G-Shock, fitness tracker și categoria werables. Aceste hibride a trei grupuri individuale sunt primele ceasuri G-Shock cu accelerometru și conexiune bluetooth cu smartphone cu ajutorul aplicației G-Shock Connected disponibilă pentru Android și iOS. Asta înseamnă, că sunt în stare nu doar să noteze numărul de pași parcurși, dar într-o anumită măsură pot evalua activitatea totală a persoanei, care le poartă.

Casio G-Shock G-Squad GBA 800-9A

Din punctul nostru de vedere modelele noi pot reuși cu succes la clienți din două motive importante. Unul dintre ele este dotarea deja menționată, cu care nu se poate lăuda nici un alt G-Shock și al doilea motiv – poate că și mai important – este minimalizarea nevoi de apropiere a unui sistem necunoscut. Ceasul G-Shock G-Squad GBA 800 este totuși tot același G-Shock care este cunoscut și au încredere în el milioane de oameni din întreaga lume.

Colecția completă Casio G-Shock G-Squad GBA 800

Singuri avem în jurul nostru atleți, care până acum nu au atins pofta tehnologiei purtate, deși avantajele ei ar utiliza. Unii nu s-au obijnuit cu ecranele touch, care în timpul ploii deseori încetează serviciul, alții nu au încredere în construcția acestor echipamente, iar alții nu s-au obijnuit cu numărul exagerat de funcții. Modelele din colecția GBA 800 nu suferă de nici o afecțiune menționată. Construcția lor este clasică g-shock, adică destul de rezistentă, cu ecran digital-analogic certificat, vizibil în orice situații și cu folosire ușoară. Funcțional nu se joacă a cuceritorul produselor înzestrate generos cu senzori din partea concurenței și nici din propiul garaj. Nu găsiți la el comoditatea outdoor rândului Mudmaster și nici componenta de navigare din high-tech Gravitymaster. Însă oferă multilateritate, folosirea zilnică, design cu stil și prețul mai mic de 550 de lei.

G-Shock G-Squad GBA 800-7A

Ceea ce ţine de realitatea fizică, GBA 800 este ca mărime undeva în mijlocul familiei ramificate G-Shock. Cu diametrul de 48,6 mm, grosimea de 15,5 mm și distanța de fixare a curelei de 54,1 mm se potrivesc majoritatea încheieturilor. La acest fapt îl ajută cureaua integrată din răşină poliuretanică, a cărei lungimea se poate adapta în cinsprezece pași. Purtării comfortabile nu ar trebui să-i stea în cale nici greutatea de 61 de grame. Să scriem și despre beneficile acestui ceas pentru scufundări (rezistența la apă de 200M) este la fel de inutil ca și lăudarea cu ecranul iluminat LCD verificat în combinație cu dioda LED laterală și suprafaţă luminiscentă Neobrite de pe limbile ceasului.

G-Shock G-Squad GBA 800-9A, iluminare ecran

Noutățile de softwer se mișcă în cadrul posibilităților, care îi sunt oferite de accelerometrul încorporat cu trei axe, care comunică cu aplicația G-Shock Connected cu ajutorul protocolului de consum redus de energie Bluetooth. Acestea sunt relativ bogate și nouă personal ar fi îndeajuns. În ofertă este şi prelucrarea informaților despre calorii, urmărirea zilnică a pașilor transpusă în grafic și împărțirea numărului total de pași în cinci intervale la nivel metabolic și intensități de antrenare. La fel este posibilă și reglarea dozei zilnice de pași, încât cursul activității este afișat pe ecranul rotund lângă ora două. Dacă cineva ar avea nevoie de numărătoarea exactă a pașilor, îl va ajuta ecranul mai mare de la ora șase. În plus în aplicație valorile măsurate se înregistrează în jurnal, în care sunt comparate cu documentele de hartă și astfel utilizatorul poate afla repede, când și unde a ars cele mai multe calorii. Toate datele sunt sincronizate cu telefonul, automat de patru ori pe zi (asta dacă conexiunea este activată).

Posibilitățile aplicației sunt relativ bogate

Nu ar fi japonezi, dacă după adăugarea îndemânării fitness ar lăsa să cadă performanța sa obişnuită de timp. La dispoziția dumneavoastră aveți cronometrul de sutim cu posibilitatea de memorare a timpului de 200 de cercuri, cinci măsurătoare de timp individuale și timp dual cu alegerea de trei sute de locuri. Foarte practică este și mutarea de la sine a limbilor în poziția, în care nu deranjează urmărirea informației de pe ecran.

G-Shock G-Squad GBA 800-9A în timpul pieții CES în Las Vegas

După citirea rândurilor de mai sus trebuie să fie clar și celor mai mari îndoielnici, că nu există disciplină cu care G-Shock nu ar reuși să se învețe. Dacă până acum atletic șchiopăta, acum acest fapt nu mai este valabil. Fiecare va putea verifica funcționalitatea nouă, dacă își va alege una dintre cele șase versiuni: neagră GBA800-1A, albă GBA800-7A, verde lime GBA800-9A, bluemarin GBA800-2A, verde-albăstrui GBA800-3A sau gri GBA800-8A.

Sursa: Casio

Adăugă comentariu

Comentarii (0)

Date inexistente