Aveți în plan să vă achiziționați ceas cu busolă? O să vă sfătuim la alegere

Michal Pindura 0 10.09.2017

Aveți în plan să vă achiziționați ceas cu busolă? O să vă sfătuim la alegere

Și dvs. v-ați petrecut zilele de caniculă la umbra biroului cu aer condiționat, iar cu apropierea toamnei începeți să vă activați poftele turistice? Nu ne mirăm. Luniile din septembrie până în noiembrie sunt ideale pentru drumeții. După masă nu ne avertizează furtuniile, corpul nu epuizează temperaturile insuportabile iar natura după vara uscăcioasă începe să se coloreze în nuanțe de portocaliu și maro.
Toate acestea aduc dorința de plănuire și pregătire pentru ture, ieșiri sau doar plimbări fără țintă prin pădurile noastre.

Poate fiecare, care la turism a reușit să adulmece și este încântat de el, și vrea să i se dedice serios, ca unui angajament, desigur poate a aflat deja cât de importantă este busola. Invenția vechilor chinezi în oicare forma- de la busola de buzunar până la cele încorporate în ceasuri, este un ajutor de neprețuit la atingerea scopurilor propuse și la întoarcerea cu succes acasă din acele părți ale tării, pe care nu le cunoașteți așa de bine ca și împrejurimile orașului sau ale localității dvs.

Ceasurile cu busolă este posibil să le clasificăm în câteva grupe, asemânător ca și busolele individuale, și asta pe baza prețului, dotării și pe de altă parte după formă. În articolul de astăzi modelele cu funcția auxiliară de navigare în teren vom „descombune in mici bucăți“, astfel încât să obținem o idee cât mai aproape de ceea ce ei sunt în măsură să vă ofere și să vă ajute la selectarea și cumpărarea celor mai bune pentru nevoile dvs. în aer liber.

Ce îmi poate oferi ceasul cu busolă?

Fiecare ceas cu busolă încadrăm în grupa turistică, de obicei întălnim la ele și alte dotări, care pot fi de folos în natură. Bineînțeles că există și modele doar cu arătarea timpului, dar acestea sunt puțin numeroase. Tipic în însoțirea busolei apare termometrul, indicarea timpilor de aflux și reflux, barometru sau altimetru. La unele modele este și GPS-ul și diferite competențe high-tech, pe care le cunoaștem de la fitnes.

Analogice sau digitale?

Ceasurile dotate cu funcția busolă în general se împart între analogice și digitale. Daca la primele enumerate asigură arătarea direcției corecte acul magnetizat și utilizarea lor este foarte asemânătoare ca și la busola tradițională (vezi ceasurile Luminox), busola digitală lucrează pe principiul senzorului electronic, cu care datele măsurate sunt rulate pe cadran fie prin intermediul acelor, displey sau combinate prin ace și displey LCD.

Turistické smart hodinky Casio WSD-F10

Avantajul busolei digitale este că are o utilizare mai simplă, dar trebuie luată în considerare foarte importantă calibrarea și cu o oarecare deviere, care se miscă de obicei între ± 10°.
Spre deosebire de busola analogică în ceasuri lucrează cu o toleranță în mare ± 2°.

Au cesurile cu busolă unele dezavantaje?

Până nu sunteți pasionat în rătăciri- ceea ce nu presupunem- singurul dezavantaj este că, la multitudinea de funcții integrate ceasurile cu busolă pot fi cu ceva mai groase. Ceea ce nu este nimic dramatic. Câteva cifre pentru idei: Casio Sport Gear SGW 100-1 au grosimea de 13,2 mm, Tissot T-Touch Expert Solar 13 mm și Timex Compass T2P285 11 mm. Cum am spus nimic ce ar impiedica purtarea confortabilă a bărbaților. Noi credem că nici turistele și nici alpinistele nu vor avea cu grosimea ceasurilor o problemă atât de mare.

La ceasurile cu busolă trebuie să vă împăcați cu designul sport, care este dat cu scopul, la care trebuie să servească. Dacă vă uitați la construcțiile elegante ale versiunilor din titan amintite la Tissot, respectiv la modelul din oțel Timex Expedition E-Tide Temp Compass T2N738, este posibil, că nu vă va impidica nimic să le purtați și în zile lucrătoare normale.

Care dintre ele sunt cele mai bune?

Ca și la alte produse, cel mai bun ceas cu busolă este acela de care o să fiți mulțumit, care o să vă stea bine și care o să vă conducă cu încredere prin tufișuri și creste. Pentru o mai bună imagine v-am ales cinci modele din cinci niveluri de preț. Unul dintre ei cu siguranță o să vă îndrăgiți.

0 – 500 LEI

👉 CASIO SPORT GEAR SGW 100-1
CASIO SPORT GEAR SGW 100B-3A2

500 – 1500 EUR

👉 TIMEX COMPASS T2P285

TIMEX COMPASS T2P285

1500 – 3000 LEI

👉 LUMINOX RECON 8831.KM

LUMINOX RECON 8831.KM

3000 – 4500 LEI

👉 CASIO PRO TREK 7000-1A

CASIO PRW 7000-1A

4500 şi mai mult

👉 TISSOT T-TOUCH EXPERT SOLAR T091.420.44.041.00

TISSOT T-TOUCH EXPERT SOLAR T091.420.44.041.00

La alegerea ceasului cu busolă în afară de preţ, mai ţineţi cont dacă o să folosiţi toate funcţile ceasului. Chiar dacă unele dintre ele sunt mai ieftine, nu înseamnă că nu o să vă oferă confortul asemânător cu o bucată cu mult mai scumpă. Dacă vă decideţi pentru orice model, credem că, datorită textului nostru la cumpărarea ceasului turistic nu o să vă simţiţi rătăcit ????

Adăugă comentariu

Comentarii (0)

Date inexistente