Aveţi în plan să vă cumpăraţi ceas? Respectaţi aceste 5 sfaturi şi veţi avea de căştigat

Michal Pindura 0 07.01.2018

Aveţi în plan să vă cumpăraţi ceas? Respectaţi aceste 5 sfaturi şi veţi avea de căştigat

Cumpărarea unui ceas este cel mai uşor lucru din lume. Dar numai pentru cei care, ştiu ce aşteptări au de la el şi ce ceas îşi doresc. Pentru ceilalţi alegerea și cumpărarea ceasului se poate transforma într-un mic dezastru. Sunt mii și mii, fiecare din ele este diferit și să vă alegeți din ele doar unul, câteodată este o problemă fără rezolvare.

Însă nu trebuie să vă lăsați descurajaţi. Totul se poate, dacă știți cum. În realitate, este deajuns să respectați 5 reguli simple și ați câștigat. Când o să vă lăsați îndrumați de ele, o să învățați să gândiți peste cadrul cumpărării și vă veţi puneți aceste întrebări:

– de ce vreau chiar acest model și nu altul?
– unde îl voi purta?
– ce este important la ceas pentru mine?

Ca să vă ușurăm procesul de alegere și mai mult, am scris pentru dumneavoastră 5 tipuri de mare folos, la care să vă concentrați înainte de cumpărarea primului ceas pentru dumneavoastră. Hai să începem.

5 SFATURI ÎNAINTE DE CUMPĂRAREA CEASULUI

SFATUL 1

Chiar la început întrebarea cea mai fundamentală – de ce vă doriți un ceas? Luați bine în considerare, dacă le cumpărați pentru că aveți nevoie de vreo funcție din ceas, sau doar vreți să arătați prin ceas, că aveți gusturi pentru modă. O să le purtați des, sau doar ocazional? Pentru purtarea zilnică sunt potrivite ceasurile cu un design neutru, la evenimente comune sunt ideale modelele elegante și altfel de tip de ceas îşi cer activitățile sportive. Să vă adaptați alegerea și în cazul în care vă doriți de la ceas să fie rezistent, sau în caz că aveți copii mici ????

SFATUL 2

Propuneți-vă, ce este pentru dumneavoastră mai important. Aveți în plan ca ceasul dumneavoastră cel nou să fie în aparență curat și minimalistic sau din contră vă doriți, să fie cât mai complicat? Important este de asemenea și să vă specificați cât „mergeți” pe design și dacă este mai important pentru dumneavoastră decât ceea ce poate face ceasul. Nu întodeauna însă este valabil, ca ceasul , care este strălucitor din punctul de vedere al funcților, este strălucitor și ca aspect.

Cântăriți cu atenție alegerea ceasului

SFATUL 3

Îngustați alegerea dumneavoastră doar la acel tip (categorie) de ceasuri, care vă interesează. Vă interesează ceasul pentru îmbrăcăminte? Concentrați-vă pe modelele clasice analogice. Dacă vă plac sporturile, aveți un câmp mai larg de aplicare, care cuprinde scufundări, aeronautică și ceasuri racing. Urmăriți trendurile de modă și vă inspirați din bloguri. În acest caz nici nu vă gândiți la altă categorie  de ceasuri decât fashion, sub care sunt semnați designeri celebrii.

SFATUL 4

Fixaţi-vă bugetul și încercați să nu-l depășiți. Și asta iarăși vă va îngusta alegerea și astfel dumneavoastră o să fiți mai aproape de alegerea finală. Amintiți-vă, ceasul, care este vândut de ceasornicăriile obişnuite, nu este o investiție. Pentru că, când îl scoateţi din magazin, pierde din preț. De asemenea ar trebui să înțelegeți, că oricât de calitate ar fi ceasul, oricât de scump ar fi și oamenii s-ar bate după marca de care a fost produs, dacă nu vă convine, ce aspect are, nu vă pierdeți timpul cu el. Ceasul, care nu vă place, oricum nu o să-l purtați și este păcat să cheltuiți bani pe el.

Prețul ceasului nu este întodeauna decisiv și nu întodeauna puteți să vă lăsați îndrumați de el, în general însă ceasurile se pot împărții după preț în patru categorii de bază. Până în 250 de euro sunt ceasurile clasice pentru consumatori, până în 5000 de lei veți primi calitate la preț, peste 5000 de lei sunteți deja în clasa mijlocie de aur și peste 50000 de lei vă mișcați deja în luxul real.

SFATUL 5

Aveți deja lista modelelor selectate? Felicitări. Petrecerea însă lăsați-o pe perioada, după ce vă alegeți magazinul serios. Pentru această fază lăsați-vă liniștit câteva săptămâni, nu vă grăbiţi nicăieri. Citiți recenzile, întrebați-vă cunoștințele, obțineți detalii despre firmele individuale și e-shopuri. De și prețul este important, nu vă bazați doar pe el. Banii economisiți de și sunt buni, dar cu ce folos, dacă după scurt timp vănzătorul va înceta să vă răspundă la telefon și nu o să aveți la cine aplica garanția.

Internetul oferă o mulțime de feluri, cum să recunoașteți un vănzător responsabil, care în afară de ceas, vă va furniza și ajutorul calificat și răspunsurile la toate întrebările. Dacă vânzătorul nu va impresionat mulțumiți-i și adresațivă altui.

5 TIPURI FOLOSITOARE

TIPUL 1

Evitați vănzătorii cu amenzi, afaceriști și în primul rând magazinele suspecte. Puteți fi siguri, că astfel de vânzători nu sunt învățați adecvat. Cunoștințele lor despre ceasuri sunt deseori deformate și sfaturile, pe care vi le dau, nu trebuie să fie corecte.

Verificați seriozitatea vănzătorului, de la care doriți să cumpărați ceasul

TIPUL 2

Nu vă grăbiți cu cumpărarea. Lăsați-vă condus de cele 5 sfaturi ale noastre și vă garantăm, că la sfârșit nu o să regretați decizia dumneavoastră. Gândiți-vă la faptul, că ceasul este mai mult decât un accesoriu frumos pe încheietura mâinii dumneavoastră.

TIPUL 3

Până este vorba despre faptul ca ceasul dumneavoastră să-l purtați câțiva ani, evitați modelele trend. Trendurile și valurile de modă se schimbă ca pe banda rulantă și ce este astăzi un hit, mâine arată învechit sau chiar comic.

TIPUL 4

Observați tot ce este suspect. Dacă prețul ceasului este prea mic, ar trebui să fiți atenți. Personal, convingeți-vă în mediul online, că aveți onoarea cu vănzătorul autorizat. Fără ocolișuri cereți documentul de la distribuitorul oficial despre faptul că, ceasul acelei mărci îl poate vinde. Fiecare vănzător ar trebui să știe să vă pună la vedere acest fapt.

TIPUL 5

Nu ezitați să puneți întrebări. Locurile, unde puteți primii răspunsuri, sunt mai multe. Întrebați pe forumurile de discuții, în magazinele fizice și nu săriți nici peste atotputernicul Google. Peste tot puteți afla multe informații, care vă pot ajuta să vă orientați în lumea ceasurilor.

Adăugă comentariu

Comentarii (0)

Date inexistente