Când spatele este mai frumos decât fata. La acest ceas se merită să te uiți și din spate

Michal Pindura 0 11.06.2017

CASIO G-SHOCK GWG 1000MH-1A MAHARISHI
Care dintre noi nu ar vrea să aibă un ceas, la care e o bucurie să te uiți? Nu contează dacă este vorba de digital, analogic sau ceas binar, le purtăm mai ales ca să ne informeze despre ora exactă și pe lângă asta, să ne reprezinte. Acum lăudător, ați încercat să calculați de câte ori, vă uitați în timpul zilei la acele ceasului pentru a afla cât este ora?
CASIO GWG 1000MH-1A MAHARISHI

Să fie de cinci sau cincizeci de ori, aproape întodeauna aruncați privirea pe cadran. Chiar dacă cadranul este cea mai expusă parte a ceasului, ce ține de numărul ,,vizionare” la unele modele (și nu sunt puține) sunt cele mai atractive părți ale lor la purtarea zilnică și deducerea timpului ascunsă.

Dacă bănuiți, că vorbim despre capac , probabil intuiți, că frumusețea se ascunde în spatele lor, aveți de la noi zece puncte din zece. Partea din spate a ceasului putem compara cu partea din spate a unui tablou. În timp ce pe partea din față a pânzei artistul pictează o scenă care este destinată ochilor publicului larg, partea din spate a tabloului este mult mai intimă. Nu odată se găsesc pe ea notițe personale ale autorului, detalii despre creație sau dedicații.

Cu capacul ceasului este similar. Producătorilor această suprafață le servește în trei moduri:

1. CAPACUL CA ȘI SURSĂ DE INFORMAȚII

De obicei pe capac se găsesc date, care din cauza unui motiv nu se potrivesc pe cadran, sau nu ar fi indicat dacă ar apărea acolo. Tipic sunt niște marcaje ale modelului, informația despre nivelul de impermeabilitate la apă, numărul de serie și numărul/marcajul aparatului folosit iar la modelele quartz tipul bateriei.
VOSTOK-EUROPE YM26/5603255
VOSTOK-EUROPE GAZ 14 YM26/5603255

La edițile limitate este un obicei bun să se evidențieze pe capac prin gravare numărul de ordine al ceasului.  Toate aceste date în primul rând trebie să servească consumatorului, dar le ușurează munca ceasornicarilor și tehnicienilor în servis.

2. CAPACUL CA ȘI CAPTATOR DE PROMOVARE

Capacul ceasurilor oferă un spațiu relativ generos pentru promovarea, care poate fi egalat  în mărime  numai cu cadranul. Cu toate acestea, deoarece clienții, în general, nu doresc să le înpodobească ceasurile lor diferite embleme și logo-uri, locul lor unde pot apărea este exact capacul.
TISSOT QUICKSTER T095.417.17.037.05 NBA LOS ANGELES LAKERS
TISSOT QUICKSTER T095.417.17.037.05 NBA LOS ANGELES LAKERS
Designerilor  la propunerea motivelor de design, care sunt accesibile  doar proprietarului ceasului se respiră cu o idee mai ușor. Pe capacul ceasurilor pentru scufundare sunt adesea rezultatele creativității lor gravate cu laser scenele din viața marină, la modele de curse logo-uri echipei Formula 1 sau echipei de baschet Profiliga de peste mări. Opțiuni, cum să decorezi  capacele ceasurilor sunt cu adevărat inepuizabile.

3. CAPACUL CA ȘI FEREASTRĂ SPRE SUFLETUL CEASULUI

În al treilea rând, toate bune – metoda noastră cea mai iubită de prelucrare a capacului. Toți cei care au căzut sub vraja mecanicii vor fi de acord cu noi, dacă în cazul în care în interiorul ceasului se găsește aparatul cu o mulțime de piese mișcătoare, ale căror împrejurimi sunt adesea bogat decorate sau sceletonizate,  ar fi un păcat de moarte dacă acest meșteșug frumos nu ar avea posibilitatea să se  arate lumii.

CERTINA C029.807.16.031.60 HIMALAYA SPECIAL EDITION
CERTINA DS 1 C029.807.16.031.60 HIMALAYA SPECIAL EDITION

Producătorii  chiar din acel motiv inseră pe capac vizionare – cel mai frecvent din sticlă minerală sau din safir, prin care puteți, în orice moment să verificați  dacă roțile pendulează, sau dacă se rotește mașina rotorului, așa cum ar trebui, sau doar pentru plăcerea de a vă bucura de interacțiunea perfectă a roților dințate.

Capacul ceasului cu siguranță nu este doar pentru număr. Puteți găsi pe el un munte de informații utile și pentru modele mecanice poate fi liniștit acea parte a ceasului la care doriți să vă uitați în orice moment.

Adăugă comentariu

Comentarii (0)

Date inexistente