Casio a creat campionul sporturilor de oraș. Vă prezentam seria G-Shock GA-500

Michal Pindura 0 02.04.2017

Casio a creat campionul sporturilor de oraș. Vă prezentam seria G-Shock GA-500

Ne întoarcem cu câteva luni în urmă. Sau, putem chiar și cu un an, deoarece totul a început mult mai devreme. Nu vom vorbi pe lângă, dacă vom scrie, că anul 2016 a fost pentru marca Casio un an reușit și destul de ciudat. A adus o fuziune dintre două modele, înainte strict separate, a adus al 4-lea senzor de la colecția Gulfmaster și surprinzător pentru toți care se interesează ce se întâmplă cu marca japoneză, inovația a ajuns și acolo unde nu prea se aștepta nimeni – în designul – G-Shock.

Ca să vă dați seama unde batem, uitați-vă la pozele atașate, în octombrie noutatea analog-digitală G-Shock GA-500 arată cu totul altfel, precum eram obișnuiți. Variantele disponibile de până acum, neagră GA-500-1A, albă GA-500-7A și combinată între roșu și negru GA-500-1A4 au devenit reprezentanții conceputul inovativ, care se va prezenta pe parcurs și în alte modele.

Colecția Casio G-Shock GA-500

Ca și un aspect important considerăm, că inspirația pentru schimbare de aspect au fost sporturile de oraș, mai ales ciclismul si skateboardingul. Aspecte comune pentru aceste sporturi putem găsi în rotunjire masivă și împărțirea cadranului cu o cruce bine văzută, care seamănă cu roata sau cu roțile ,,cărucioarelor” de oraș.

Cadranul este ușor de descifrat, clar diferențiat, cu multe substraturi și cu elemente 3D, care îi dau importanță și creează impresia, că aveți pe mănă o mașină masivă. Dar nu este vorba numai despre forme. Inginerii de la Casio pe ceasul G-Shock GA-500 au testat direct tehnologie nouă cu rășina, din care sunt fabricate acele. Da, citiți bine, nu este vorba de metal, dar despre un material similar, pe care îl folosise Casio pentru fabricarea carcaselor.

Proprietatea cheie a noutății de 75 de grame cu o carcasă masivă de 57,6 × 48,9 × 17,1 mm însă este totul altceva. Observați o tastă mare și rotundă sub cadran. În niciun alt model din gama G nu o veți găsi (dacă nu vom lua în considerare Mudmaster GWG și GG, dar acolo are total alt rol). În ceasul G-Shock GA-500 se pornește și oprește cu ea cronometrul – cu o atingere, fără necesitate să schimbați modurile. Perfect. Asta i-a ieșit lui Casio și suntem siguri, că echipa japoneză nu ne-a bucurat doar pe noi.

Este inspirat de sporturile de oraș

Cu această tastă este legat și noul arătător retrogradat cronometrului de sutime. Indicatorul are forma de evantai, combină ecran LCD cu acul, axul de întoarcere este plasat în mijlocul indexului orei șase. În afară de asta că, oferă vizualizare perfectă asupra datelor măsurate, este posibil să setați pe el timpul în care vă doriți să faceți anumit lucru și prin funcțiunea Target Time veți fi mereu informat, cum reușiți – dacă aveți să încetați sau accelerați. Acul secundar acționează cu ajutorul motorului cu bobinaj dublu, din cauza asta mișcarea lui este clară și punctuală

S-a luat în considerare și confortul când practicați sportul. Tastele de control ale acestei noutatea au o formă înclinată aerodinamic. Acesta ar trebui să asigure, că nici prin mișcarea mâinii în poziții atipice să nu se întâmple apăsare incomodă și să oprească contactul nedorit cu măna.

Casio G-Shock GA-500-7A pe mănă

Bineînțeles, modelele GA-500 nu au fost furate de nicio proprietate unică și care au un rol important pentru clasarea incontestabilă ceasului G-Shock între ceasurile de sport. În tabelul parametrilor găsiți rezistenta standarde și foarte prețioasă împotriva impactelor combinată cu rezistența la apă de până la 200 de M. Din funcțiunii sunt: ceas internațional în de orașe, 1/100 sec. cronometru cu capacitatea de măsurare 24 de ore și memorarea primei poziții și poziției secundare, temporizator de 60 de minute, arătarea ceasului în formatul 12/24 de ore, 5 alarme din care una cu obținerea de amânare, semnale de timp a orei, calendar presetat, posibilitatea de a activa răspuns cu sunet prin apăsarea tastelor și luminozitate LED cu durata de 1,5 sau 3 secunde.

Casio G-Shock GA-500-1A pe mănă

Funcționarea ceasului cu precizie de ±15 secunde pe lună este în regie bateria tip CR2016, căreia fiabilitatea, dacă presupunem utilizare normală nu ar trebui să fie mai mică de 3 ani.

Noutate Casio GA-500 oferă design curajos și un cadran analog-digital practic. Chiar dacă arată mai diferit fața alte modele G-shock, nu o să ducă lipsa de iubitori. Îl pot ajuta funcțiile inovative și posibilitatea pornirii imediate a cronometrului cu o atingere.

Foto: casiowatchparts.com

Adăugă comentariu

Comentarii (0)

Date inexistente