Casio G-Shock Mudmaster GG-1000 – versiunea ușurată a gigantului nepieritor

Michal Pindura 1 23.11.2016

La Cassio nu se întâmplă des, ca pagina lui europeană de internet să depășească în a informa despre noile modele  pe mama sa japoneză. Cum se întâmplă de obicei , excepția confirmă regula. Absolut noua analog-digitală serie G-Shock Mudmaster GG-1000 a fost în cadrul firmelor web ca prima reprezentată drept la Casio Europe. Despre concursurile în stilul ,,ce a fost întâi oul sau gâina?” blogul de astăzi desigur nu o să fie. În loc de asta mai bine spunem câteva cuvinte despre koleția GG-1000, care pe piețele Europei, si în România, momental formează cele patru variante-concret GG-1000-1A (cureau neagră), GG-1000GB-1A (cureau neagră+detalii aurii), GG-1000-1A3 ( curea verde militară) și GG-1000-1A5 (cureau în umbre khaki).

Casio G-Shock Mudmaster GG-1000 - versiunea ușurată a gigantului nepieritor

În primul rând este necesar să amintim, cum mai exact a apărut colecția. Inginerii mărcii din Tokyo au fost conștienți cum motoriștii in ultima vreme preferă în loc de XXL offroad-uri  sprintene  crossovere de oraș, iar potențialii clienți din rândul fascinaților outdoor și turiștiilor salivează la ceasuri, cârora din cauza dimensiunilor mai mici, prețului și greutății iartă disponibilitatea  cu ceva mai săracă (dar nu mult) dotarea funcțională. La privierea fotografiilor modelelor Mudmaster GG-1000 este și deasupra soarelui  mai clar că în fața noastră stau derivatele mai mici și mai puțin dotate a giganților nepieritori  Mudmaster GWG-1000. Principiul reductibil asemânâtor Cassio aplicat de exemplu la canotaj Gulfmasteroch GN-1000 care sunt  „light“ versiunilor rândului umflat GWN-1000.

Casio G-Shock Mudmaster GG-1000 - versiunea ușurată a gigantului nepieritor

Sensibilă, dar nu de netrecut a funcției pierdute, este  în fața GWG-urilor  absența conectării la energia solară Tough Solar. Schimbarea bateriei aproximantiv odată la doi ani nu este o tragedie mare, pentru care noutățile ar merita critică publică. În mod similar stau și funcțile cu senzor. În loc de tehnologia Triple Sensor (barometru/termometru+busolă+termometru) aici avem Twin Sensor cuprinzând ,,doar” busola digitală și termometrul.

Casio G-Shock Mudmaster GG-1000 - versiunea ușurată a gigantului nepieritor

Pe lângă schimbările în funcții, ușurarea a atins și cadranul. Din construcția mezenterică a picat, la partea din față  plasat butonul subiluminării și altfel arată și coronița electronică. Pe cadran în afară de unitățile analogice sunt prezente două ecrane LCD și indicatorul separat modului selectat (poziția 4:30). La fel ca GWG-1000 și GG-1000 rezistente la apă la scufundările nivelului 200M/20ATM și problemele datorită butoanelor special adaptate nu o să facă nici praful, noroiul și nici murdăria. Desigur la G-Shock este rezistența față de șocuri și vibrații. Spre deosebire de ultimii frați, care se mândresc cu cristal din zafir, protejează cadranul  modelelor GG-1000 sticla minerală.

Casio G-Shock GG-1000, GWG-1000

Între alte abilități ale noutăților automatice aparține  subiluminarea  LED, zonele luminișcente Neobrite pe ace, fusul orar, 1/100 cu cronometru, timer, cinci alarme zilnice cu funcția repetare alarmă, formatul orei 12/24 afișării ceasului, calendar preprogramat și posibilitatea pornirii sau opririi semnalelor sonore  însoțite de apăsarea butoanelor.

Dacă în paragrafele anterioare au tras GG-1000 în comparație cu GWG-1000 de frânghia mai scurtă, în acesta foaia se schimbă. Chiar dacă nu observați dimensiunile compacte  56,2 × 55,3 × 17,3 mm (GG-1000) vs. 59,5 × 56,1 × 18 mm (GWG-1000), desigur o să simțiți scâderea de 27 grame la greutate și mai remarcabilă o să fie reducerea de preț. Diferența în formă de 400 EUR este motivul pincipal de ce în acest caz mai ușor și mai puțin înzestrat David a putut să câștige  asupra aparent  invincibilului Goliat.

Adăugă comentariu

Comentarii (1)

Liviu Bună!Ma interesează sa achiziționez cadranul de plastic pentru acest model de ceas!