Ceas misterios și distractiv. Aceste 14 lucruri (poate) nu ați știut despre el

Michal Pindura 0 29.01.2017

Indiferent dacă purtați ceasuri sau nu, dacă le iubiți sau încă nu le-ați prins gustul, este destul de probabil că aceste 14 lucruri nu ați știut despre ele. Pregătiți-vă de aceaste descoperiri surprinzătoare, despre care în legătură cu ceasuri poate nu ați auzit niciodată. Să începem!

1. Ceasuri mecanice moderne nu ar putea să existe fără inventarea arcului de antrenare 

Ceasuri mecanice moderne nu ar putea să existe fără inventarea arcului de antrenare Ceasuri mecanice moderne nu ar putea să existe fără inventarea arcului de antrenare Fără Petru Henlein, care în anul 1511 a descoperit arcul de antrenare, nu ar fi astăzi aici nici un fel de Rolex și nici Tissot mecanic. Ceasornicarul german a început cu ceasurile conduse de forta conducatoare a arcului spiralat experimentată  la începutul  secolului 16. Primele ceasuri moderne purtabile în forma oului au apărut, când a reușit dramatic să schimbe mărimea arcului. Din aceea perioadă arcul de antrenare este unul din cele mai importante componente în toate ceasurile mecanice.

2. Ceasurile ca și accesoriu de modă sunt cu noi deja 400 de ani

Trendurile de modă vin și pleacă. Are legătură și cu ceasurile. Ca și  parte a vestimentației bărbătești ceasurile de buzunar- locul lor a fost în buzunarul vestei-au apărut prima dată în anul 1600. Propagatorul lor nu a fost nimeni altul decât regele Carol al II-lea. În prezent ceasurile de buzunar aproape au dispărut, aproape toți bărbații cu influențe poartă ceasuri de lux-dar pe încheietură.

3. Chiar primele ceasuri cu funcția alarmă au apărut la începutul secolului 20

Chiar primele ceasuri cu funcția alarmă au apărut la începutul secolului 20

A avut grijă de ele  fabrica elvețiană Eterna, care istoric primele modele cu funcția alarmă a produs în anul 1908. În vânzările bune au ajuns doar 6 ani mai târziu.

4. De popularitatea ceasurilor cu brățară bărbătești a avut grijă primul râzboi mondial

De popularitatea ceasurilor cu brățară bărbătești a avut grijă primul râzboi mondial

Louis Cartier fondatorul bijuteriei de prestigiu și mărcii ceasurilor, însoțindu-l pe prietenul său, pilotul Albert Santos-Dumont (pe fotografii) în timpul mai multor zboruri , care ar fi trebuit să arate implementarea adecvată a aeronavelor în luptele primului râzboi mondial.După ce a văzut cum Santos-Dumont s-a străduit de tare în timpul zborului să măsoară timpul cu ajutorul ceasului de buzunar și pe lăngă asta să dirijeze aeronava a propus primii ,,piloți”-ceasuri, care la închietură au ținut curea din piele cu o cataramă mică.

5. … al doilea râzboi mondial ceasurile de buzunar le-a ucis la propriu

Ceasurile de buzunar au trăit cea mai mare glorie în intervalul anilor 1800-1930. Declinul lor absolut a fost al doilea râzboi mondial. Cum este posibil? Simplu. Soldații au avut interdicția să utilizeze alte ceasuri decât cele cu brățară din motivul drept-ambele mâini trebuiau să țină pe armă. Din această căzătură ceasurile de buzunar nu au putut să își revină niciodată.

6. Ceasurile automate întind mișcarea încheieturii și mâinii purtătorului

Ceasurile automate întind mișcarea încheieturii și mâinii purtătorului

Modelele reglate manual domină în continuare în segmentul celor mai luxoase ceasuri, dar cu adevărat un miracol tehnic sunt automate. Reglarea  aparatului este condus de un rotor cu o distribuție a greutății excentric, care include în mișcare fiecare mișcare a încheieturii. La aceste ceasuri nu trebui să rotiți în fiecare dimineață cu coronița, ca să le asigurați necesarul de energie. Este destul dacă le purtați și alte griji nu mai aveți.

7. Ceasurile pe Lună și în cele mai apropiate locuri ale globului ceasurile Lunare Omega Speedmaster MoonwatchCeasurile pe Lună și în cele mai apropiate locuri ale globului ceasurile Lunare Omega Speedmaster Moonwatch

Când vine vorba de descoperirea lumii sub adâncul oceanelor, nici un nume nu are mai mare plus ca și Jacques Cousteau. A fost doar un oceanograf francez, om de știință și aventurier, care documentelor Lumea tăcerii din anul 1954 asigură faima nepieritoare modelelor Rolex Submariner. Practic toate ceasurile de scafandrieri astăzi poartă în sine măcar un pic de design inspirat din celebrele Submarinieri. 

Asemănător stau și ceasurile Omega, dar renumele lor a clădit cu totul altceva -universul. Legendarele zboruri pe Lună prezentate de agenția spațială americană NASA nu s-au descurcat niciodată fără prezența modelelor Omega. Astronaut Buzz Aldrin s-a plimbat cu ele pe Lună, în dotare le-au avut și Neil Armstrong, dar la aniversarea memorabilă  ,,Un pas pentru om…” le-a lăsat în interiorul aterizării modulului Lunar Lander.

8. Revoluția în industria ceasurilor a pornit marca Seiko la jocurile olimpice din Tokyo

Chiar dacă producătorul japonez al ceasurilor Seiko nu a fost primul, care a produs modelele quartz (controlate de oscilațiile cristalului și conduse de baterie) cu siguranță cel mai mult a meritat extinderea acestora. Quarțurile în prezent, sunt cele mai numeroase tipuri de ceasuri, în atenție a intrat în timpul XVIII. jocurilor  olimpice de vară din Tokyo în anul 1964 și de atunci popularitatea lor a crescut cu viteza rachetei.

9. Ceasurile digitale a inventat regizorul de la hollywood

Ceasurile digitale a inventat regizorul de la hollywood

Regizorul Stanley Kubrick are un mare merit la apariția digitalelor. În anii 60. a împuternicit marca americană Hamilton prin prounerea designului futurist ceasurilor pentru filmul său ,,2001: Odisea Univesului” (1968). Posibilitățile tehnice acelei perioade nu au permis producerea versiunii lor funcționabile. Acest lucru s-a întâmplat doar patru ani mai târziu. Primele digitale ale mărcii Hamilton au costal 2100 dolari americani.

10. George Daniels a inventat în anul 1980 modalitatea, cum să prelungească durata de viață a componentelor ceasului mecanic

Cu toate ca numele ceasornicarului George Daniels nu se încadrează în afara comunității cunoscute notoric, acest domn este responsabil pentru design-ul inovator al clichetului. Pas său coaxial este una dintre cele mai mari realizări din istoria  aparatelor ceasului de la inventarea etapei de pârghie în secolul al 18-lea. Conform invenției, care ulterior și-a însuțit-o marca  Omega elimină mișcările inutile ale componentelor și îmbunătățește semnificativ acuratețea și fiabilitatea ceasului.

11. Cele mai complicate ceasuri din lume de la fabrica Vacheron Constantin au 57 de complicații

Najzložitejšie hodinky sveta od manufaktúry Vacheron Constantin majú 57 komplikácií

Na svete niet zložitejších hodiniek. Obojstranné prenosné hodinky s plným názvom Vacheron Constantin Grand Oeuvre Reference 57260 majú neuveriteľných a zároveň rekordných 57 komplikácií. Predstavené boli 17. septembra 2015, vážia 960 gramov, hrubé sú viac než päť centimetrov a ich vývoj trval osem rokov. Strojček týchto hodiniek sa skladá z 2800 súčiastok a ovládaný je pomocou korunky, ôsmich tlačidiel, posuvných tlačidiel a voličov zabudovaných do boku púzdra z bieleho zlata.

12. Hopttoff No. 16: probabil cele mai precise ceasuri din lume disponibile în comerț

Chiar dacă există de mult ceauri controlate radio, care se sincronizează la distanță cu emițătoare ceasurilor atomice, doar în anul 2014 au fost prezentate publicului primele ceauri reale atomice Hoproff No. 16, folosind sursă autonomă de timp exact- cu laser obtinand atomi de cesiu. Pe conștință le are ceasornicarul londonez  Richard Hoptroff, care în afară de precizie în toleranță 1.5 secunde de o mie de ani le-a dăruit sincronizarea timpului prin bluetooth cu telefonul mobil și acumulaturul de litiu-ion încărcabil prin micro USB port.

13. Rezistă la absolut tot. Cele mai dure ceasuri produce japonezul Casio 

Rezistă la absolut tot. Cele mai dure ceasuri produce japonezul Casio

Marca Casio o cunosc mulți oameni doar datorită celui mai rezistent ceas din lume. Adevărul este că, seria G-Shock merită toate superlativele, care îi sunt atribuite. ,,Geurile” sunt produse astfel încât să fie foarte aproape de a nu fi distruse. Rezistă la căzături puternice, vibrații puternice, nu afecteză câmpurile magnetice și rezistă la noroi, murdărie și la alte capcane. Bineînțeles că sunt o rezistente fără compromisuri la apă până la nivelul de scufundare 200M.

14. Cel mai bine se vând  ceasurile cu timpul setat în stilul unei fețe Smiley

Cel mai bine se vând  ceasurile cu timpul setat în stilul unei fețe Smiley

Dacă vânzătorii de ceasuri vor să căștige cât mai mult, ar trebui să expună în vintrine ceasuri, cârora acele arată timpul fie zece minute după ora zece, sau după 10 minute ora două. Ambele aceste ceasuri se aseamână poziția acelor cu smiley. Una din cele mai studiate forme de marketing subconștient acționează pe clienți și ajută vânzătorii să cumpere mai multe ceasuri.

Adăugă comentariu

Comentarii (0)

Date inexistente