Ceasul cu brățara mesh este un nou hit în trenduri. Vă vor surprinde și pe dumneavoastră?

Michal Pindura 0 30.09.2018


Expoziția de lucru firmei germane Staib, brăţări pentru domni

Fiecare dintre noi din când în când este obligat să facă compromisuri. Uneori fără soluții, care sunt undeva la mijlocul drumului între ceea ce vrem și ce putem avea, chiar nu merge. Aproape întodeauna este cu ele unit un strop de neliniște, care rezultă din încercarea naturală a omenirii de a-și dori tot ce este mai bun. Să nu se supere nimeni pe noi, dar compromisurile sunt cele mai bune doar rareori. Din fericire, există și cazuri, când din nevoia compromisională devine o așa mare onoare, că depășește  și cele mai mari așteptări. Un exemplu strălucitor sunt brățările mesh, la care ne referim în blogul de astăzi.

Ceasul de damă Timex Metropolitan cu brățară mesh

Despre curelele și brățările, cunoscătorii de ceasuri se exprimă ca despre un accesoriu puternic, care la alegerea corectă poate împinge aspectul ceasului cu două clase mai sus, dar la fel cu alegerea incorectă îl poate ucide. Unora le stă bine cu curelele din piele, altora cu bucăți din oțel. Asemânător se întămplă și cu oamenii, care poartă ceasuri. Unii sunt îndrăgostiți de pielea adevărată minunat de adaptabilă și onest de caldă, pe care nimic nu o înlocuiește, altora nu le place rezistența scurtă și de aceea dau prioritate brățărilor rezistente compuse din oțel.

BRĂȚĂRILE MESH – UN COMPROMIS IDEAL

Ce să faceți, dacă la ceasul pe care tocmai vi l-ați găsit, se potrivește mai mult cureaua cu caracteristici exact opuse preferințelor dumneavostră? Sfatul nostru sună așa: încercați compromisul denumit meshul milanez! Vă garantăm că, dacă îl probați odată, la piele și la bucățile clasice nu o să vă mai întoarceți.

De și cineva ar putea propune, că brățările din mesh sunt pentru ceasurile moderne de azi prea fine, suntem aproape siguri, că încă nu a avut cu ele respectiva onoarea. Meshul milanez de calitate nu doar că arată excelent, dar are și multe beneficii. Multe despre el spune și al doilea nume – țesătura metalică. Datorită metalului sunt dure, rezistente și la purtarea obişnuită sunt aproape indistructibile. De asemenea, datorită modului de prelucrare, care amintește de țesătura textilă, brățările mesh dobândesc caracteristicile tipice pentru curelele din piele sau textile. Se adaptează perfect la forma încheieturii mâinii, nu trage părul și mâna nu transpiră sub ele. Astfel ne imaginăm un compromis ideal.

PRELUCRAREA MANUALĂ NU ESTE PENTRU TOȚI

Producerea unei brățări mesh din oțel de calitate sau din alt metal poate fi mai dificil decât pare. Este o artă, dintr-un singur motiv – pe interiorul încheieturi mâini pielea este foarte fină și sensibilă. Ca purtarea îndelungată a ceasului cu brățara împletită din firele din metal să fie comfortabilă, trebuie să fim atenți la fiecare detaliu. Cândva chiar la meshul milanez se arăta, cât de îndemănatici sunt meșterii, care îl fabricau. În ziua de azi nu vă mai întălniți cu meshul fără calitate. Majoritatea mărcilor de azi lasă să fie pregătite complet sau parțial în Estul îndepărtat, însă dacă aparatele de împletit sunt conduse de calculatoare, calitativ sunt egale cu fabricarea precisă manuală.

Ceasul pentru domni Breitling Chronoliner cu brățară mesh

Poate sună ciudat, dar fiecare fan al meshului poate mulțumi aparatelor. Fără ele meshul cu stil niciodată nu ar fi ajuns să fie căutat de mărcile fashion Daniel Wellington, Rosefield, Michael Kors și altele, iar noi astăzi nu am putea să scriem despre popularitatea sa în creștere. Practic ar fi foarte scump. Însă în lume sunt câteva firme cu adevărat puţine, care se dedică prelucrării manuale a meshului milanez și ele își lasă prețul bine meritat. Dacă vă permiteți și chiar vă doriți produsele real premiate, vă recomandăm compania Staib înființată în anul 1929 în Pforzheim, Germania.

Acum deja știți, că este posibil ca meshul să fie prelucrat în totalitate de aparate automate. La această metodă nu prea avem ce descrie. În motor se introduce sărma înfășurată pe un tub și restul este asigurat. Mult mai inspirativă este prelucrarea manuală, în care firma menționată Staib este fără concurență. Totul parcurge astfel:

În primul pas sunt produse țesături cu dimensiuni mai mari, cel mai des din oțel, aur, argint sau sârma de platină cu o grosime de 0,2-2 mm, care în următoarele faze sunt tăiate după nevoie. Încă înainte de a fi brățări, sârmele din metal sunt de mai multe ori încălzite (oțelul la o temperatură de 1000° C), pentru a asigura modelarea, spălate și lustruite. După ultimul pas de ardere țesătura este agitată de mașinărie și se rulează pe cilindrul din cauciuc tare, cu asta dobăndește flexibilitatea finală. Până meshul este făcut din aur sau din alt metal scump, acest proces este realizat exclusiv manual. În continuare țesutul ajunge să se taie, se corectează marginile viitoarelor brățări în așa fel încăt să nu se destrame, se curăță, se lustruiesc perfect și se prinde catarama.

Ceasul de damă Timex Metropolitan cu brățară mesh

ISTORIA MESHULUI SE ÎNTINDE PÂNĂ LA ETRUSCI

Purtați ceasul cu brățara mesh? Atunci ar trebui să știți, că tehnica, cu care sunt pregătite aceste brățări este mult mai veche decât ceasul în sine. Brățările și bijuteriile din plasa de metal au fost descoperite de arheologi în mormintele vechilor Etrusci, etnologic, teritoriul ocupat al Italiei de azi, cu mult înainte de a se forma teritoriul Roman.

În perioadele mai târzii, mai ales în timpul barocului și a renașterii, pentru producerea manuală a plasei din sârma spiralată s-au specializat mai ales aurarii din Milano și chiar după acest oraș, unde au apărut cele mai faimoase bucăți, în final această tehnică și-a primit numele. În ceasornicărie o cunoaștem ca și milanez sau chiar „milanaise” mesh.

CUM RECUNOAȘTEM MESHUL DE CALITATE

În primul rând meshul milanez de calitate ar trebui să aibă densitatea consistentă și dimensiunea ochiurilor individuale. La încercarea de îndoire (într-un singur sens) nu ar trebui să opună rezistență și să se blocheze. În poziția de margine a îndoirii trebuie să fie elastic și niciodată nu are voie să se rupă. Calitatea prelucrării puteți verifica foarte ușor și rapid cu așa numitul testul de mătase – dacă brățara mesh prin tragere nu rupe ciorapii de mătase, puteți să-l purtați liniștit și fără frică, că marginea ascuțită sau sârma eliberată ar putea să vă provoace răni.

V-am convins despre mesh? La alegere aveți zeci de modele de la mărcile renumite, printre care nu lipsește Tissot, Zeppelin, Wenger sau Calvin Klein. Aveți experiențe cu purtarea ceasului cu brățara mesh? Împărțiți-vă cu ele în comentarii la acest articol sau pe pagina noastră de facebook.

Adăugă comentariu

Comentarii (0)

Date inexistente