Ceasul de damă ca și cadou? Aici sunt 5 tipuri garantate, cu care veţi sta fără griji

Michal Pindura 0 05.08.2018

Dacă nu știți ce să alegeţi, mergeți pe clasic

Spre deosebire de multe alte idei de cadouri garantate pentru femeia, domnișoara, mama sau cea mai bună prietenă ceasurile de calitate, sunt unul dintre puținele lucruri, care pot aduce fericire mulți ani viitoarei proprietare. Și mai important este, să acordați suficient timp alegerii bucății dorite și să cunoașteți „terenul”, în care vă puteți pierde una două, când analizați ofertele magazinelor.

Nu contează, dacă vă pregătiți să dăruiți ceasul de Sf. Valentin, la o promovare sau la o zi de naștere, cele cinci tipuri ale noastre vă vor îndruma cu ușurință printre densitatea miilor de modele și vă vor ajuta să găsiți acel model, pe care îl va îndrăgi imediat.

1. CADOUL NU ÎL CUMPĂRAȚI PENTRU DUMNEAVOASTRĂ

Prima și cea mai importantă regulă sună așa: dacă aveți în plan să cumpărați ceasul după ceea ce ați purta dumneavoastră, mai bine renunțați la idee. Și cea mai bună intenţie se termină cu  efect, dacă vă veți orienta doar după proprile gusturi și simțuri. Ceasul de damă este astăzi total altundeva, precum a fost acum câțiva ani. Oferă o diversitate mai mare, reflectând nevoile variate ale femeilor moderne. Uitați de perioada, când ceasurile de damă au fost mărunte și aurii. În prezent sunt mult mai multe modele mecanice excepționale și ceasurile în întregime sunt împărțite cumva în microlumi astfel, încât să-și poată alege dintre ele steaua reality show, o scufundătoare pasionată și moștenitoarea imperiului de petrol. Amintiți-vă, ceasul de damă nu este o jucărie pentru băieți mari. Tonele de funcții și rezistența la suprasarcină de 5000 G sunt la fel de inutile ca uşile pe motocicletă.

2. LĂSAȚI RISCURILE PE ALTĂDATĂ

Nu riscați, alegerea ceasului de damă nu este un pariu pe concursurile sportive. Dacă nu sunteți foarte decis, dacă preferă accesorile neobișnuite sau moderne,  le evitați, altfel vă colindați eşecul. La fel, fiți atenți la culorile ţipătoare și formele extravagante. Nu susținem, că nu pot fi pe plac, dar de ce să vă complicați situația degeaba.

Un alt arătător ridicat sunt așa numite ceasurile bicolore – adică cele, pe care culoarea argintie este combinată cu aurul. Pentru multe femei (deasemenea şi bărbați) bicolorul este o nuanţă de anacronism, care și-a trăit clipa celebră în anii 80 ai secolului trecut.

Observați ce bijuterii poartă

3. OBSERVAȚI CE BIJUTERII POARTĂ

În cazul, în care sigur, dar foarte sigur nu mai știți ce să faceți, deschideți ochi și uitați-vă, ce are pe ea. Concentrațivă pe accesorii şi bijuteri. Sunt un indicator excelent al stilului, spre care se înclină și este foarte probabil, că astfel găsiți sensul, spre care să vă îndreptați la alegere. Chiar dacă nu nimeriți chiar în negru, măcar aveți siguranța, că va putea combina ceasul cu celelalte accesori și restul garderobei.

Și ce faceți, dacă nu poartă brățări, lănțișoare sau cercei? Ori încă nu le-a prins gustul, sau poate și mai bine – după unele statistici aveți o șansă mare, că va fi chiar ceasul, cu care o veți mulțumi. Așa că, cu curaj!

4. MĂRIMEA CONTEAZĂ. ÎNTODEAUNA!

Era, în care ceasul amintea doar o bijuterie subtilă, a trecut de mult. Astăzi – datorită susțineri mai evidente a egalități dintre sexe – sunt în curs modelele cu diametrul mai mare al carcasei. Însă până nu aveți accordul, că stilul boyfriend este acela, după care tânjește ea, întindeți-vă mai bine după ceasul cu diametrul verificat între 28 – 36 mm.

Reţineţi, mărimea este importantă

Mărimea este importantă și din punct de vedere al folosiri ceasului. Evenimentele sociale și oficiale își cer exclusiv diametre mai mici, care nu atrag atenția prea tare. Invers, activităţile sportive, în timpul cărora controlarea ceasului se face în viteză, necesită să fie cadranul mai vizibil și asta este posibil doar la modelele cu un diametru mai mare.

5. FIȚI ATENT ȘI PREGĂTIT LA …

…ce este mai rău. Dar nu, am făcut doar o glumă. Desigur însă luați în considerare și apariția unor probleme. Fără a ține cont, că vă veți hotără să cumpărați ceasul în magazin sau pe internet, există câteva lucruri, despre care ar trebui să știți, înainte de a vă cheltui banii cu greu agonisiți.

Întodeauna merită să fim atenți la lungimea brățări. Majoritatea ceasurilor de damă împreună cu carcasa au o lungime de la 19 până la 21 de cm și rareori se întămplă, că nu se potrivesc. În cazul curelelor de piele este reglarea lungimii simplă și rapidă. Brățările din metal, cele ce se compun din inele, este necesar să le adaptăm după încheietura mâinii femeii, căreia îi dăruim. În principiu aveți două posibilități:

1.) Măsura aflați înainte și brățara lăsați la scurtat la vânzător încă înainte de a o trimite
2.) Scurtarea brățări o rezolvați după dăruirea cadoului

Ghidați-vă întodeauna după gusturile celei căreia îi dăruiți cadoul, nu după gusturile proprii

Sfatul nostru sună aşa: nu amânați acest pas și nu faceţi griji altora. Vânzătorul serios la cererea dumneavoastră, vă va scurta brățara gratis și restul de inele, pentru orice eventualitate, restul vă va pune în cutie.

Mai ales la cadouri se întămplă, că dintr-un oarecare motiv nu le convine și trebuie să le returnaţi. După lege aveți la dispoziție 14 zile pentru a returna produsul, de aceea ideal este ca ceasul să nu-l comandați mai repede. Desigur sunt și magazine (nu le denumim), care au prelungit acest timp și astfel au asigurat, ca persoana care dăruiește și cea care primește, să nu fie presată de timp la această hotărâre, pe care mai târziu ar putea-o regreta.

Înmânarea cadoului este un ritual și dumneavoastră desigur v-ați gândit deja, cum să faceți să fie unic. Dacă v-a trecut prin gând să gravați pe carcasă sau pe capac un text original sau o urare, abțineți-vă. Gravarea desigur ar transforma ceasul într-un unicat, dar face imposibilă returnarea lui. Până nu aveți siguranța totală a cadoului, alegeți mai bine un ambalaj creativ.

Adăugă comentariu

Comentarii (0)

Date inexistente