Ceasurile ceramice sunt din ce în ce mai populare. Cunoașteți argumentele pro și contra?

Michal Pindura 0 10.05.2017

Ceasurile ceramice sunt din ce în ce mai populare. Cunoașteți argumentele pro și contra?

Ceasurile de mănă, practic, se pot face din orice fel de material. Dacă ocazional, aruncați un ochi pe blog-ul nostru, este posibil să fiți citit, că există modele de granit, silicon flexibil  și chiar de branșa mai veche. Mărcile de ceasuri au încercat de toate.  Însă, există  doar o mică parte dintre materiale, care reprezintă un beneficiu real, pentru consumator.  Acestea sunt,  oțelul, titanul, aluminiul, metale prețioase… undeva, la mijlocul listei este situată și ceramica.

În cazul amestecurilor ceramice utilizate pentru fabricarea pieselor de ceas , nu este vorba despre ceramica cu care am ajunge  in contact la servirea  mesei sau la vizionarea mâinilor iscusite a unui maestru olar.  Această ceramică nu are nimic în comun cu cea prelucrată din lut natural, așa-numit caolinul. Atunci, ce este de fapt?

Ceasurile ceramice Just Cavalli

Definiția exactă a amestecurilor din care este fabricată carcasa, curelele și chiar ceasul întreg, este destul de incert.  Acesta poate fi din orice material, care este  anorganic, nemetalic și în stare solidă. Acest lucru le da inginerilor mâna liberă pentru a dezvolta tot mai multe compoziții noi, mulțumită cărora,  fac ca produsul final să fie realizat într-o îmbunătățire semnificativă a proprietăților sale fizice.

Ceasurile ceramice Tissot

Chiar și designul cel mai de bază și cel mai frecvent utilizat la fabricarea  ceasurilor ceramice (de exemplu oxizi, carburi și nitruri), putem numii materialul  tehnologiei avansate high – tech  al secolului 21. Ne permit asta proprietățile specifice. Cum ar fi duritate mare, greutate redusă, inerția chimica si hipoalergie.

La prima vedere, ceramica pare a fi un material foarte bun, care nu are niciun defect.  Este chiar așa? În propozițiile următoare o să discutăm despre toate plusurile și minusurile ale ceramicii, cu care vă puteți intălnii, ca și proprietari ai ceasurilor.

Ceasurile ceramice Boccia Titanium

Plusurile ceramicii

+ Compozițiile ceramice, în comparație cu metalele obișnuite , sunt foarte rezistente. Nu se poat zgâria și nu prezintă urme de uzură nici după mulți ani de purtare a ceasului. Își menține culoarea și la nuanța lui nu se manifestă nimic nici dacă strălucește pe el lumina UVCompozițiile ceramice au devenit pentru mulți marca numărul unu în producția  modelelor sportive și de scufundări. Motivele sunt simple: acestea sunt complet non-magnetice și nu sunt susceptibile la eroziune chimică ca urmare a contactului cu apa de mare.

Ceasurile ceramice Festina

+ În ciuda impresiei înșelătoare de greutate mare, cu care aspectul său produce ceramica, este de fapt opusul. Materialul din ceramica este mai ușor, concurând astfel cu greutatea aluminiului.  Încercați să vă puneți  pe mănă un ceas din ceramica și veți înțelege imediat, de ce și–au găsit drumul spre branduri celebre,  cum ar fi Rolex, Tissot, Rado, Certina, Festina și Bering.

+ Este hiboalergenic. În marea majoritate a compozițiilor ceramice, în stare de bază,  nu conțin niciun fel de metale sau alte substanțe care pot provoca reacții alergice.  Astfel, ceasurile ceramice pot fi purtate și de persoane care suferă de alergii sau au pielea sensibilă.

Ceasurile ceramice Bering

Minusurile ceramicii

Deși ceramica este foarte rezistentă și ceasurile realizate din aceasta nu sunt sensibile la zgârieturi, structura moleculara a ceramicii ascunde probleme – fragilitatea. Este similar cu cristalele safirului. Poate fi zgâriat doar cu diamantul (sau alt safir), însa la căderea lor pe o suprafața dură, există posibilitatea că pot fi deformate.

Un alt minus care îl reprezintă ceramica, nu afectează  clienții, ci oamenii care trebuie să creeze din ea anumite părți ale ceasuri.  La începutul procesului de producție este pulbere, care în cuptor sub acțiunea presiunii s-a ridicată și s-a încălzit la o temperatură de peste 2000 de grade. Datorită temperaturii se schimbă volumul, de aceea trebuie să fie bine calculată procedura. Doar așa se poate asigura înalta precizie, care este în anumite componente mici ale ceasului foarte importantă.

Ceasurile ceramice Certina

Ceasurile ceramice

Va oferim o gamă de modele ceramice de calitate. Majoritatea dintre ele sunt cu brățară sau cu cadranul realizate din ceramică. După cum se vede de pe ceasurile Just Cavalli și Bering, ceramică nu trebuie să fie doar de culoare albă. Datorită diferitelor ingrediente și tehnologiei de procesare pot folosi  culorile saturate de gri, albastru, negru până la culoarea maro. Variabilitatea mare de culori, împreuă cu proprietățile de mai sus, motivul pentru care ceasurile ceramice atrag tot mai mulți clienți de partea lor. Ești unul dintre ei?

Adăugă comentariu

Comentarii (0)

Date inexistente