Citizen World Chronograph A-T – totul de ce călătorul are nevoie. Și în ambalaj elegant.

Michal Pindura 0 02.11.2016

Citizen World Chronograph A-T - všetko, čo cestovateľ potrebuje. A v elegantnom balení.

În notele căutătorului sunt cel puțin trei bilete de avion, bagajele aproape făcute și pașaportul deschis pe pagina cu poză. Vă gasiți în aceste cuvinte? Atunci deja știți-da, sunteți un călător trup și suflet. Cunoașterea lumii a devenit un fenomen, care de demult nu mai este indicat doar pentru cei aleși. Datorită accesibilități tot mai ușoare a transportului cu avionul puteți fi o zi sub munții Tatra, a doua  zi să admirați  zgârie-nori  din Manhattan iar după alte 24 de ore vă poate trezi zgomotul valurilor  undeva în paradisul vacanței înconjurate de apele oceanului indian.

Nimic din asta nu este astăzi o problemă. Mai rău este cu vremea. Zonele meteorologice, mutarea și alternarea lor sunt pentru zborurile pe distanțe mai lungi îngrijoarătoare, cârora și un turist experimentat trebuie să acordă atenție chiar dacă îi place asta sau nu. Defapt, nu trebuie. Telefonul se setează singur, atunci după ce? Până credeți că, telefonul nu se descarcă, sau peste tot unde vă rătăciți prin lume, este sută la sută acoperire de semnal, atunci acest text nu este pentru D-voastră. Dacă iubiți să aveți ordine în zonele meteorologice pentru orice împrejurare și vreți să aveți o vreme precisă în orice moment la îndemână, există doar o singură rezolvare- ceasurile controlate prin radio cu funcția vremii pe glob.

Ceasurile CITIZEN AT8113-12H

Poate deja știți că există un asemenea ceas. Specialistul în producerea lor, marcă japoneză Citizen, defapt a ajuns mai departe. Ceasul, câruia timp se sincronizează la distanță cu unul din cinci emitătoare libere și lungi a ceasului atomic, a dotat tehnologia Eco-Drive, să fie capabilă să transformă energia naturală și lumina artificială la energie electrică. Acesteia în acumulatorul încorporat din litiu-ioni reușește să acumuleze suficient pentru un trafic de câteva luni.

În cea mai nouă colecție cronografică Citizen A-T toate punctele forte enumerate s-au întălnit cu un design elegant și parametrii, pentru care nu s-ar rușina nici ceasurile premiante mai scumpe. Calătorii și, teoretic, nu doar ei apreciază prelucrarea calitativă, carcasă 43 mm din oțel inoxidabil 316L, sticlă extrem de tare din safir și o rezistență la apă 100M/10TM.  La alegere sunt 4 variante, din care două AT8113-12H (PVD în nuanțele aurului roz, curea din piele maro) și AT8113-55A ( PVD auriu, brățară cu cinci rânduri de oțel) am introdus nu demult în oferta magazinului nostru.

Hodinky CITIZEN AT8113-12H

Ambele noutăți se bazează pe energia solară quartz calibru Citizen Eco-Drive H804, datorită câruia printr-o extindere înțeleaptă și meritului detailor aurii de lux acționează cadranul  analog, mediază funcțile 1/20 cu cronograf cu capacitatea măsurării de 60 minute, casul în format de 24-de ore și dată preprogramată care afișează ziua în lună și ziua în săptămână. Desigur sunt introduse datele pentru călătorii „must have“: fusul orar în 26 orașe presetate respectiv, referitor la zonele meteorologice și  posibiltatea sincrozizării ceasului cu stații emițătoare Fukushima (JP), Kyushu (JP), Fort Collins (USA), Mainflingen (DE) și Shangqiu (CHN). Despre primirea semnalului, ceasul informează printr-un indicator la a șasea oră. 

CITIZEN AT8113-55A

Pe cadran, are înafară de acel spațiu de indicare util (mic dar și acesta face bucurie) și cel mai puțin practic element – indicatorul nivelului încărcării acumulatorului. După activarea funcției, acul secundului cronograf se mișcă pe graficul corespunzător ilustrat pe scară, la care maximul lui este la o utilizare obișnuită la nivelul a sase luni. Regimul de economisire a acestei valori se prelungește la alte patru luni.

La sfârșit, tradițional- cum ne-am obișnuit în textele despre ceasurile mărcii Citizen- lăsăm o garanție de 5 ani, cu care ceasornicarul gigant japonez demonstrează siguranța produselor sale.

Adăugă comentariu

Comentarii (0)

Date inexistente