Festina Automatic – atunci când mecanica și moda corespun împreună încheieturii mâinii bărbaților

Michal Pindura 0 19.10.2016

Festina Automatic – atunci când mecanica și moda corespun împreună încheieturii mâinii bărbaților

Ce ați face dacă ați vrea să vă remarcați din nou, cu ceva  cu care tocmai recent – sau mai exact de nici un an ați primit aplauze puternice? Dar dacă faci, ceva la care chiar îți pasă, atunci probabil o să fiți de acord că, copierea și repetarea în sine  „A fost bine atunci, va fii și acum”, ar fi jefuirea pe tine însuși și pe termen lung nu  ar duce nicăieri.

În mod similar, dacă nu exact la fel, au gândit și ceasornicari mărcii Festina când a stat în fața lor sarcina de a construi pe succesul vânzărilor modele automate menționate în cursul toamnei anului trecut. A aduce un design neschimbat era de neconceput. Clienții nu sunt orbi, și chiar dacă le place ceva, în fiecare ciclu de producție (sezon) se așteaptă la îmbunătățiri – dacă nu la parametrii, atunci cel puțin la designe. În urma examinării ofertei actuale a mărcii spaniole avem de spus doar atât: misiune îndeplinită!

Ceasul Festina Automatic 6848/1

Modelele noi de bărbați din seria Automatic vin cu diferite combinații de stiluri. Unele au înclinații la minimalism, altele sunt în favoarea aspectului tradițional sau sportiv a aspectului tăiat. De obicei evităm fraze de genul ,,ceva pentru toată lumea”, dar de data asta nu ne putem ajuta. Toate noutățile sunt un tribut adus ceasornicăriei clasice și practic nu contează dacă preferați colecțiile retro 6847 și 6846, modernitatea urbană 16884 sau complexitatea liniei 6845.

Festina Automatic 6848/1 Festina Automatic 6845/3

Diferențele între modele individuale sunt multe. Ca și primul lucru am menționa variațile cu axele de la modelul „breguet“ până la remontor cu linii luminiscente, jocul cu culori și texturi ale cadranelor, în care alternează albastru, negru, alb, champagne…, dimensiunile cadranelor de la 40,8 până la idealul bărbătesc 42 mm, sau creativitatea în domeniul curelelor din piele și extracții din oțel cu părți lustruite.

Ceasul Festina Automatic 16884

Chiar dacă nu pare, este aici ceva ce membrilor clanului  Festina Automatic se interconectează. Dacă lăsăm la o parte  sticla minerală și rezistent la apa 50M/5ATM, prin înmulțirea ecuației va rămâne la sfârșit un răspuns sub forma unei inimi mecanice a ceasului. Dar nici aici nu există o exactitate precisă. Componentele întinse automatic prin miscări ale încheiturii mâinii au o suprafață consecventă 21600 oscilații pe minut (3 Hz) și o rezervă de putere maximă de aproximativ 40 ore, egale dar sigur nu la fel. Până de exemplu modelele 16884 și 16885 dispun de o bază complicată H-M-S (ore, minute, secunde) în proiectarea centrală, în linii 6845 și 6848 sunt calibrele  axelor secundului excentrice și subcadranul indicatorului ceasului în formatul 24-ore.

Partea din spate a ceasului Festina Automatic 6846/3

Faptul că, complicațiile le  conducere cu adevărat componenta mecanică se poate convinge toată lumea prin rotirea ceasului  cu capac în sus. Imaginea prin  vederea minerală nu are nevoie de niciun comentariu. Cine nu ar vrea să se liniștească cu acest fapt și cu drag ar avea înaintea ochilor  un volant oscilant  respectiv, volantul și sistemul de pași la  fiecare scădere de timp va ieși colecția 6846 și 6847 în întămpinarea generoasă a cadranului deschis.

Modelele Festina Automatic la noi cumpărați în intervalul de preț 229 până la 279 EUR. 

Adăugă comentariu

Comentarii (0)

Date inexistente