Gant Pacific – scufundări discrete cu rezistență la apă, din care o să cădeți pe spate

Michal Pindura 0 16.07.2017

Gant Pacific - scufundări discrete cu rezistență la apă, din care o să cădeți pe spate

Nici Casio, nici Citizen și nici vorbă Timex. Ceasurile cu cea mai mare rezistență suverană la apă – până la 1000M – pe care momentan le avem în ofertă, a creat… iar acum un moment de suspans… marca de modă GANT. Este șocant, dar este adevărat. Modelele Gant Pacific sunt scufundătoare complete, cu tot ce necesită scafandrii adând sub nivelul apei.

Gant Pacific, modele cu discount W70642, W70641 și W7064

Să recunoaștem, câți dintre noi s-au aflat în adâncuri, unde nu pâtrunde nici o rază de lumină? Mulți cu siguranță nu o să fim. Pentru majoritatea ,,consumatorilor de ceasuri” este maxim înotul în bazin și scufundările la mal în timpul concediului de vară. Ceea ce nu  înseamnă, că nu există oameni, pentru care scufundările sunt plăcerea numărul  unu, iar ei, cum poate cu siguranță sunteți de acord, că o să vrea să aibă în doatare, echipamente pe  care se pot baza fără nici o îndoeală.

Gant Pacific, coroniță șurubabilă

Nu intenționăm să susținem că oricare dintre cele trei versiuni disponibile ale ceasurilor Gant Pacific, va fi singurul în care scafandrul profesional (sau de agrement) va cred în descoperirea  adăncimilor marine (pentru asta au barometre specializate cu numerotare inversă și indicatorul nivelului de nitrox), dar suntem pentru faptul că, ca unui măsurător de timp de rezervă nu-i lipsește nimic. Mai mult decât atât, nu știm măcar  un calculator de scufundare, care ar fi ieșit la suprafață și dezvelit de neopren ar sta la poziția de ceas elegant și sportiv, sau măcar cu un pic de design civil. Cu această sarcină Gant  nu are nici cea mai mică problemă.

Gant Pacific, privirea pe capac și brățară

De ceea ce modelele Pacific sunt în stare, aspectul lor este incredibil iar prețul blestemat de mic. Cadran sigur, lat, orientat într-un singur sens cu scală marcată a secundelor și decompresia minutului 15 evidențiată și caracasa cu grosimea 17mm, sunt indicii, care vă vor aduce fără greș la predestinare lor, dar nimic din asta nu exclude purtarea lor zilnică. Datorită brățării cu trei rânduri de oțel inoxidabil 316L cu închiderea unui ochi pot fi purtate și la birou. Să le condamnăm la open space climatizate ar fi un păcat etern.

Gant Pacific, supapă cu heliu

Dacă deja aveți acest ceas pe încheietură încercați să folosiți potențialul lor. Mezenterul lui, poate fi apucat și în mânuși groase (de scafandru sau de schii) vă poate folosii ca un cronometru, acele late și indexe extinse ,,diver”cu multitudinea de pigment luminiscent pentru schimbare, o să îl valorificați după întunecare sau în spații neiluminate. Deștept este chiclopul mărit introdus în sticla groasă minerală deasupra datei iar cuvintele de laudă se îndreaptă și înspre lizibilitatea cadranului.

Gant Pacific W70642

Rezistență la apă 1000M, care corespunde presiunii de 100 atmosfere (de o sută de ori mai mare, decât în ceea care ne mișcăm), a necesitat unele modificări ale construcției ceasului. Dacă la dimetrul de 43 mm al caracasei din oțel nu se remarcă nimic deosebit, partea ei stângă cu supapa cu heliu de neînlocuit, nu lasă pe nimeni să se îndoiască, că Gant a intrat pentru prima dată în apele de scufundare. Integrarea supapei automate pentru eliberarea heliului marchează că, marca americană a setat modelele Pacific doar pentru absolvirea testelor de laborator în vid, dar ia în considerare desfășurarea lor reală. Acest lucru confirmă și coroana șurubabilă.

Gant Pacific, ambalarea ceasului

La parametri, cu care ceasurile Gant Pacific pun la dispoziție, și prețul actual de la 895 până la 1316 lei, este ușor de prezis ce tip de aparat este în interiorul lor. Este vorba despre calibru 2315 quartz, produs de japonezul Citizen Miyota. Aparatul condus de baterie de tip buton SR626SW (durabilitate aproximativ 3 ani) arată în condiții normale o abatere de ± 20 secunde pe lună.

Foto: www.relojes-especiales.com, www.nesmati.com

Adăugă comentariu

Comentarii (0)

Date inexistente