Le ajunge lumina iar cu bateria nu vă mai complicați. Ceasuri cu încărcare solară sunt aici și pentru voi

Michal Pindura 3 13.08.2017

Stačí im svetlo a baterku neriešite. Solárne napájané hodinky sú tu aj pre vás

Vă amintiți, ce frustrați ați fost când pe noptieră ați observat ceasul, pe care l-ați purta din nou, dar bateria lui și-a dat demisia? Nouă ni s-a întămplat de x-ori. Astfel de situație poate să aibă două rezolvări: a) ceasul îl depozitați din nou la locul, de unde l-ați luat și vă sustrageți de la purtarea lui; b) le duceți la cea mai apropiată ceasornicărie, unde problema dvs. o să fie rezolvată în câteva minute de timp pierdut la așteptarea schimbării bateriei, dar desigur și câțiva lei.

Poate știți, poate nu, dar nici unul din scenarile descrise nu ar trebui să se întămlpe. Nu ar trebui, dacă de pe noptieră- chiar și după zece ani- ați scoate ceasul cu încărcare solară. Îi este deajuns o clipă, pe care v-ați petrece-o pe parapetul geamului sau sub becul lămpii de noapte, problema este rezolvată și gustul amar v-ar trece.

Tissot T-Touch Expert Solar T091.420.47.057.00

Cu siguranță nu o să exagerăm, dacă o să scriem că ceasurile încărcate solar vă pot face mai fericiți. Sunt capabile de asta cu o pregătire de pioneri pentru purtare (sunt întodeauna disponibile) și vă poate încălzii mereu ideea că sunt mai ecologice, decât ceasurile, care nu o să se descurce după o anumită perioadă fără o doză proaspătă de energie sub forma unei noi baterii, iar cea veche se poate arunca la coș, sau în cazul în care vă pasă de planeta nosatră, în centre de colectare speciale.

IDEE: ați știut că, primul ceas cu încărcare solară a produs marca Citizen în anul 1976?

Dámske solárne napájané hodinky Citizen FD2032-55A

Vestea bună este că, încărcarea solară în ziua de astăzi nu este doar o modă de fițe destinată doar ceasurilor cu zecidemi de lei, care sunt dotate cu această funcție, nu sunt cutii inestetice, respectiv jucării SF produse cu scopul de a satisface o mână de entuziasmați de tehnologie. Puterea luminii de de mult au îmlânzit-o giganții cum este Casio, Citizen sau Seiko (unde ar putea să lipsească japonezi, nu?), dar și mărcile ca și Tissot, Bering, Jughans și alte. În afară de altele, asta înseamnă că, ceasurilor cârora le este îndeajuns lumina pentru a trăii, sunt de calitate, perfect prelucrate și pe lângă funcționalitatea practică vă oferă și un design cu stil, în care o să își găsească fiecare ce își dorește bărbații sportivitate iar femeile eleganță.

IDEE: știți, cum puteți să recunoașteți modelele încărcate solar? Vă pot ajuta aceste marcaje:

BERING – SOLAR
CASIO – TOUGH SOLAR
CITIZEN – ECO DRIVE (ECO DRIVE RING)
JUNGHANS – MEGA SOLAR
SEIKO – SOLAR
TISSOT – SOLAR

Pánske solárne napájané hodinky Casio LCW-M170TD-1A

Nu aveți încredere dintr-un motiv anume în tehnologia solară? Poate știm. de unde izvorește. Dacă vă faceți griji, cum este cu eficiența în ceasurile solare, este timpul să uităm de trecut și de calculatoare necesare cu un fel de ,,dungă”. Cum toate, și în această sferă s-au îmbunătățit vizibil multe lucruri. In timp ce ceasurile solare în urmă cu câteva decenii a trebuit să fie în mod regulat iluminate sub o sursă puternică de lumină (ideal sub lumina plină a soarelui), ceasurile moderne trebuie doar să le purtați și de nimic altceva nu trebie să vă faceți griji. Capacitate încorporată a bateriei de litiu-ion precum și eficiența în cadran încorporat a celulelor fotovoltaice, care convertesc lumina în energie electrică, au mers dramatic în sus. Un exemplu pentru toți: în puterea tehnologiei ECO DRIVE, pe care o găsiți în modelele Citizen din anul 1995, este de a menține ceasurile în funcțiune până la 3175 zile, ceea ce este mai mult de opt ani.

Dámske solárne napájané hodinky Bering 14426-001

Deși termenul de încărcare solară a ceasurilor dă impresia că, pentru asigurarea funcționalității au nevoie de soare, nu este întocami adevărat. O să funcționeze cu încredere și la lumina artificială din birouri și până la urmă chiar și atunci când sunt „alimentate“ la lumină reziduală. Singura diferență în asta este că, la expunerea la razele solare ating capacitatea maximă cu ceva mai rapid. Altfel scris, ceasurile încărcate solar în timpul purtării se încarcă continuu.

Cu încărcarea continuă este din păcate, legată cunoscuta boală a bateriilor- numărul limitat de ciclii de încărcare. Din moment ce nimeni nu a inventat nimic mai bun, este necesar să ne pregătim pentru că la ceasurile utilizate frecvent apare după un timp, în mare după zece ani necesitatea de a se înlocui acumulatorul „stors“. Intervalul precizat este din mare în ideea de a se păstra performanța cea mai înaltă, de exemplu la Seiko. Înainte de a renunța, ar trebui să știți, că la testele efectuatate de compania Citizen, bateria secundară, pe care o conțin ceasurile lor încărcate solar, și-a păstrat după 20 de ani aproximativ 80% capacitatea inițială.

Pánske solárne napájané hodinky Seiko SSC251P1

Timp de peste patruzeci de ani de existență a ceasurilor alimentate cu energie solară multe s-au schimbat. Dacă până atunci, a fost un experiment care a avut un viitor luminos, astăzi tehnologia solară este un ajutor, care vă va scutii de griji cu privire la înlocuirea bateriei, iar fiabilitatea nu se încadrează în spatele ceasurilor obișnuite quarț și ca un bonus, este prietenosă cu mediu înconjurător.

Sursă: Citizen, Wikipedia.org

Adăugă comentariu

Comentarii (3)

meta bună seara. Am un ceas solar pulsar PY5054XI si după aproape un an de folosire, nu mai funcționeaza. Unde să-l repar în Iași?
Marcel Amati 0722329353 tissot este de recomand in categoria solar
Cristinel Sinca Aveți mai multe fotografii cu ceasuri solar și pe care le recomandați.. Mulțumesc!