LUMINOX – marcă cu iluminare fără compromisuri și trecut luptat

Michal Pindura 0 12.10.2016

LUMINOX - marcă cu iluminare fără compromisuri și trecut luptat

Ce sa întâmplat în 1989, în fosta Cehoslovacie, nimeni nu are nevoie în țara noastră sau în țările învecinate, să-i reamintim separat. În acest an, cu toate acestea, în plus față de aroma revoluționară pe care toată  lumea o știe, mai este una, ceea a – Ceasornicăriei. Mai mult de un sfert de secol din omul de afaceri american Barry Cohen și prietenul său Richard Timba au devint părinți spirituali ai ideii de producție de ceasuri cu caracteristici fără compromisuri, concepute pentru a fi utilizate în unități speciale și de neegalat cu tehnologia de iluminare care se dispensează cu orice altă sursă de lumină exterioară. Dacă v-a încântat marca de ceas Luminox, sunteți pe drumul cel bun.

Colecția Luminox Navy Seal Colormark 3020

Despre ce fel de ceasuri sunt Luminox, parțial sugerează și numele lor. Este compus din două cuvinte latine elocvente: Lumi înseamnă lumină și Nox noapte. Denumirea mărcii nu numai că se pronuță bine, se ține ușor în minte, dar înainte de toate exprimă, că ceas cu o cunoscută emblemă alb-negru-roșu este pregătit pentru purtarea lui zi și noapte.

Începând cu anul 1993, când Luminox a primit datorită contractului cu Armata Statelor Unite, pentru a cârei nevoi a construit un model Navy SEAL, la o conștientizare mai largă a clienților, a reușit să construiască în jurul lui  o aură de firmă producătoare de ceas de încredere, foarte rezistent cu o greutate redusă și o combinație de parametri gata să satisfacă sportivi, precum și agenții FBI, ofițerii trupelor de frontieră, pază de coastă și scafandri.

Luminox colaborează cu Scott Cassel

Adoptarea ceasului Luminox de profesioniști și aventurieri din întreaga lume cu siguranță nu este întămplător. Primele  Navy Seal au fost marcate cu carcase dure, sub presiuni mari a injecților din policarbonat turnat, care au fost în versiunile ulterioare armate cu fibre de carbon. De la început, pentru corpurile ceasurilor Luminox a fost caracterizată o rezistență ridicată la apă, testată individual. Valorile, la care  se mărește tensiunea și valoarea adrenalinei fiecărui scafandru, variază în prezent de la 100 până la  500M (10-50ATM).

Luminox Atacama Field Chronograph A-1885

Din predeterminarea ceasului Luminox reiese  în mod natural că designerii au lucrat din greu pentru vizibilitatea de clasă superioară și lizibilitatea clară a cadranelor. Chiar dacă la unele variante s-au experimentat cu culori vii și cu textură de fundal, niciodată nu a fost  în detrimentul ergonomiei și disponibilitatea imediată a datelor afișate.

Cu cadranul Luminox corespunde asul lor cel mai mare – tehnologia de firmă LLT (Luminox Light Technology). Sistemul de iluminare furnizat de către experți elvețieni la radioluminișcență constă din gajat, gaz de tritiu ampule umplute din sticlă borosilicată, ai căror pereți interiori sunt acoperiți cu un compus pe bază de fosfat. Tritiul ca rezultat al beta dezintegrării  eliberarează un flux constant de electroni incârcați negativ. Prin bombardarea fosforului cu electroni  rezultată  o strălucire stabilă, cârei lumină constantă este garantată timp de 25 de ani. În cazul modelelor selectate se datorează elementelor de iluminat mai amânunțite LLT combinate cu pigment fotoluminiscent Superluminova.

Tehnologia de iluminare de firmă LLT

Pe lângă  ceasurile din plastic dominante în portofoliul Luminox se găsesc și din oțel „field“ modele combinate cu curele din piele exemplu seria Atacama), piese comune elegante din oțel inoxidabil (Dress Field 1830) sau titan și, chiar dacă după  ce ați citit rândurile anterioare este de necrezut, s-au gândit și la doamne (Ladies Day Date 7500).

Luminox Dress Field 1830

În ceea ce privește funcțile la Luminox, totul depinde de echipamentul elvețian quartz eventual de componentele mecanice. Clienții pot alege ceasul  cu  dată simplă, data în format ziua – data, cronograf sau crono-alarmă, care datorită structurii carcasei poate să emită un sunet puternic. Datorită componentelor din fabrici elvețiene toate modelele brandului Luminox  poartă eticheta Swiss Made.

Adăugă comentariu

Comentarii (0)

Date inexistente