Magritte x Komono – sunt ceasuri sau pictură suprarealistă?

Michal Pindura 0 09.04.2017

Magritte x Komono - sunt ceasuri sau pictură suprarealistă?

Despre unele ceasuri s-au scris munți de hărtii, dar priviera asprua lor nu s-a menținut mult. Despre alte ceasuri nu trebuie să scriemi nici un cuvânt și reușiți să vă uitați la ele minute lungi cu respirația tăiată. Unora le ajung funcțile, altora pietre scumpe, dar sunt și ceasuri la care o să spuneți că ceva asemânător nu ați mai văzut vreodată. Exact acesta este cazul inițiativei mărcii KOMONO. Sprijinul intens al celebrului pictor René Magritte a apăruta noua colecție de ceasuri potrivită pentru fiecare, cine are în inimă și pe încheietură loc pentru arta de calitate.

René Magritte s-a născut în anul 1898 în epicentrul suprarealist: regatul Belgiei. Nu o să vă îngreunăm cu caracterizarea creației lui, pentru asta nu avem noi o pregătire, adevărul fiind că nici nu este asta important. Din privire la tablourile, care René Magritte a desenat și totodată la ceasurile Magritte x Komono, este mai mult decât evident că este vorba despre balansarea jocului între realitate și iluzie și conectarea la ochi a lucrurilor obișnuite într-un context excepțional.

Ceasurile Komono Magritte

„René Magritte a fost una dintre cele mai importante figuri ale suprarealismului secolului 20.“

Limbajul artei René Magritte este ușor de recunoscut. Nu aveți nevoie să fiți un istoric erudit, ca să identificați pe textile imprimate ale curelelor noilor modele de damă, bărbați sau unisex bărbatul în vestimentație, castel mistic în Pirinei și alte detalii din cunoscutele grafice și desene.

În scenele reînprumutate din creațile René Magritte de marca Komono putem observa o bucată de simbolism. La fel ca și unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai suprarealismului, și Komono are râdăcinile lui în țara cocolatei și la fel cum s-a mișcate el pe granița realității și ficțiunii, și Komono încercă să penetreze în artea majoră, moda actuală și designul.

Fiecare bucată a ceasurilor quartz Magritte x Komono poartă în afară de motiv imprimat pe o curea superioară textilă (partea dejos a curelii este din piele, foarte plăcută la atingere) și două semnături ale artistului fenomenal. Unul este reliefat, grofat în acoperirea curelei; celălalt a fost gravat cu laser în capacul introdus al ceasului. Modelele din noua colecție sunt livrate în ambalaj cartonat stilat cu imprimare identică, pe care o găsiți și pe ceas.

Vreți să visați? Uitați-vă și nu încetați…

KOMONO W2886

KOMONO W2883

KOMONO W2882

KOMONO W2884

KOMONO W2887

KOMONO W2885

Adăugă comentariu

Comentarii (0)

Date inexistente