Mare grijă cu apa. În relație cu apa, este ceasul Dvs. în siguranță?

Michal Pindura 3 03.05.2017

Mare grijă cu apa. În relație cu apa, este ceasul Dvs. în siguranță?

Nu este nevoie să fi un expert în relația ceas – apă, astfel încât să ști că este recomandabil să fi precaut. Chiar și cele mai scumpe și cele mai luxoase modele folosite la scufundări în adâncimi extreme , nu au garanția că o să reziste o viață. Apa, este elementul, care nu poate fi oprit nicicum – nici împotriva rezistenței la apă la 200 de metri adâncime. Este de ajuns doar o scurgere miniatură, care nu poate fi văzută cu ochiul liber, si problema o să apară. Sub sticla de la ceas poate să apare un condens, in cel mai rău caz picături de apă și deja este o problemă.

Desigur, că există o modalitate de reparare pentru ceasul în care s-a format umezeala sau au intrat picături de apa (nu este o regulă). Nu ar fi mai ușor să luați măsuri de precauție, decât să plângeți mai târziu, pentru ceasul distrus.

Pentru a proteja investiția dvs. împotriva contactului devastator a produsului cu apa, este bine, să ținem cont de faptul că şiniile și garniturile folosite în ceasuri de mănă – și nu contează dacă este vorba despre piesa elegantă de modă sau despre produsul premium – nu au o durată de viață ,nelimitată. Cauciucul,  sau un material elastic similar, din care sunt realizate, treptat își pierd proprietățile dorite. Datorită variației în timp a temperaturii și a contactului cu substanțe chimice, care includ  apă sărată, săpun sau transpirația, devin mai tari, mai fragile și prin urmare, mai sensibile la pătrunderea apei în componentele mici ale ceasului.

Festina Profundo

Daca intr-adevăr  tineţi la ceasul dvs. și doriți să vă bucurați de el mult timp de acum încolo, ar trebui să vă asigurați, că după fiecare data ce deschideți carcasa – de exemplu, la schimbarea bateriilor sau după  intervenția la un servis , testul de presiune să fie efectuat de către un expert. In cazul in care aveți așteptări de la serviciile ceasului  de 100%, in condițiile, în care apa nu poate fi evitată, este recomandat ca testul de presiune să fie efectuat anual.

Magazine de ceasuri și centrele de service pentru acest scop, sunt dotate cu instrumente specializate. În general,  testul de rezistență la apă, este efectuat prin doua metode:

1. Testul umed

Echipamentul  pentru testarea  rezistenței  la apă,  funcționează pe principiul schimbărilor de presiune a aerului. Ele sunt compuse  dintr-un recipient,  închis parțial umplut cu apă și pompa, cu ajutorul căreia este posibila mărirea presiunii, din interiorul ei. În timp ce, ceasul este situat în  partea de sus (fără să fie în contact cu apă), vasul este presurizat până la o anumită valoare. Ulterior, ceasul se rulează în apă. Testul va fi realizat numai în cazul în care nu există niciun fel  de scurgeri de bule de aer.

2. Efectuarea testului pe uscat

Metoda de testare este foarte asemănătoare, însă este efectuată  în absența apei.  în aparatul de comprimare, umplut cu aer în funcție de gradul de rezistenţă la apă, se creează o presiune constantă, care în timpul testării nu are voie să scadă. Declinul ar însemna că ceasul nu este complet închis, iar aerul a pătruns  în interiorul carcasei.

Greiner Vibrograf Poseidon LT-100

A doua metodă ar fi, să vă lăsați ceasul dvs. sa fie testat  la noi. Cu ajutorul aparatului elvețian Greiner Vibrograf Poseidon LT-100 suntem capabili să testăm ceasul până la adâncime de scufundare de 100 de metri, care este echivalentă de 10 atmosfere/bari. Pentru fiecare test efectuat, o să fie tipărit un protocol. Aici puteți găsi toate datele relevante, inclusiv rezultatele testelor și presiunea,  la care a fost supus ceasul.

Sigilii de dimensiuni diferite

Înainte de a începe testarea , sigiliile trebuie să fie bine curățate, după care sunt acoperiți cu ulei de silicon si dacă este necesar, va fi înlocuit. Vom curăța și canalele în care sunt introduse garniturile și cu închizătorul de manetă vom închide sigur carcasa. Cu acești pași urmărim – ca ceasul dvs. să fie rezistent la apă și să vă puteți bucura de el cât mai mult timp posibil.

Adăugă comentariu

Comentarii (3)

simona Papuc Buna ,sapt trecuta am dat ceasul la reparat,înainte de a schimba brățară nu intra apa,nu consens nu nimic ,acum de două zile cînd l-am luat dr la reparat,face consens,problema e ca inainte era ok ,intrăm în apa cu el nu făcea consens nu avea nimic
marian Atentie, la 100 m adancime sunt 100 atm. nu 10.
Dorin Buna ziua, In contact cu sarea de pe mână (de după scăldat în mare) partea dorsală (din plastic) a unui ceas Xiaomi smazfit beep s-a mătuit / corodat ori poate s-a depus sare... Arată ciudat, personal nu am mai întâlnit fenomenul. Nu știu concret ce s-a întâmplat. Se poate curăța sau face ceva? Am incercat cu spirt, zeamă de lămâie, detergent de vase... Nici un efect. Nu știu ce ar fi indicat să fac. Mulțumesc pentru ajutor.