Nu ştiţi cum să curățaţi ceasul din bronz? Noi vă spunem, cum se face.

Michal Pindura 0 06.01.2019

Patina la ceasul din bronz

Ceasul din bronz de departe nu este o apariție din categoria „toți vorbesc despre el, dar nimeni nu l-a văzut în realitate”. În anii anteriori am scris despre el, ca despre un trend crescător şi exotic, în ziua de azi este o parte obișnuită a ofertei din magazine. Modelele principale pentru scufundare au carcasele produse din aliaj vechi de cupru și staniu, care bucuros dobăndește patina verzuie, legată prin cordonul ombilical neîntrerupt. Ok, totul am spus deja despre el. O temă practică în legătură cu ceasul din bronz am amintit. Știți, cum să-l curățați, ca după mulți ani de purtare, să arate ca nou?

La curățarea ceasului din bronz folosiți cârpa de bumbac

Pentru cei, care vor să redea ceasului lor din bronz starea, în care a fost, când l-au scos din cutie, dar și pentru cei, care au depășit efortul patinei rapide cu ajutorul diferiților oxidanți (da, și astfel de persoane sunt printre noi), pot avea informațiile despre trucuri și modul de curățare a bronzului prețul aurului.

Vestea bună este, că există mai multe trucuri de casă, cum fără durere și fără pericolul de a provoca o alarmă chimică, puteți să obțineți figura dorită „din fabrică”. Primul și cu siguranță cel mai folosit  truc este folosirea diferitelor produse pentru curățarea bronzului, alamei, aluminiului și a altor metale. Un exemplu tipic este soluția sau pasta Sidol (respectiv Sitol) a cărei „mirosul” înțepător mulți dintre noi îl cunosc încă din copilărie. Aplicarea este simplă: aplicaţi pe o cârpă, lăsați să acționeze puţin și după aceea lustruiți și lustruiți…

Vă poate fi de folos compoziția din sucul de lămâie și sare de masă

Dacă din oarecare cauze nu acceptați rezolvarea simplă și rapidă, puteți încerca și pasta de dinți. Părțile abrazive din pastă după minute de frecare energetică efectuează (și suflare concomitentă, trebuie bine apăsat) probabil un serviciu identic ca și preparatele speciale de drogherie.

O altă alternativă, absolut inofensivă și foarte accesibilă, este amestecul preparat acasă din suc de lămăie și sare de masă (hidrogen de sodiu – NaHCO3 sau altfel bicarbonat de sodiu). Pasta moale creată aplicați egal și direct pe suprafața părților din bronz și cu ajutorul unei cârpe moale frecați cu presiune, astfel încât să nu afectați sticla ceasului. Asemânător ca și la pasta de dinți efectul nu este asigurat imediat la prima încercare. În cazul, că nu sunteți mulţumit de rezultatul, echipați-vă cu răbdare și repetați.

Periuța de dinți nu este o idee bună

Întrucât la curățarea ceasului din bronz întodeauna lucrați cu substanțe semilichide, care intră foarte ușor în cele mai mici locuri și cele mai greu accesibile, după terminarea curățeniei recomandăm, ca să îndepărtați de pe ceas resturile produselor de curățare. Ideal pentru asta este apa curgătoare și cârpa de bumbac sau bețișor cosmetic de vată. ATENȚIE: niciodată periuța de dinți. Îndepărtarea perfectă a resturilor după curățare este importantă și pentru potențialele reacții cu bronzul, la care în locurile cu agenți de curățare uitaţi – indiferent de caracter – ar putea afecta.

Foto: pinionwatches.com

Adăugă comentariu

Comentarii (0)

Date inexistente