Și timpul este prea scurt pentru ele. G-Shock-urile arată, că îmbătrânirea nu înseamnă un lucru important.

Michal Pindura 0 30.04.2017

Și timpul este prea scurt pentru ele. G-Shock-urile  arată, că îmbătrânirea nu înseamnă un lucru important.

Ce paradox este! Când oamenii cărora le plac ceasurile, discută între ei despre tema vintage și retro, în dialogul lor totul se va învârti practic despre modelele mecanice de 30 de ani și mai vechi. Îi înțelegem perfect. Ei chiar se pricep, care cunosc acest domeniu și au multe informații despre acest domeniu. Dar când este momentul să intervenim în discuția lor și noi? Ca și primul lucru ce ne vine în cap despre ceas, care nu este cu nici puțin mai sofisticat decât Speedmastery de la Omegy sau Carrery de la TAG Heueru. Aceste ceasuri au ajutat asemănător ca și colegele lor mai scumpe să formeze piața modernă, care se bucură de o popularitate neterminată deja de 34 de ani. Dacă nu știți la ce ne referim, orientați-vă de acolo spre est – fix de acolo, mai exact din Japonia, provine ceas legendar G-Shock de la Casio.

CASIO G-SHOCK DW 5600HR-1

Prin ochii ,,mecanicilor” înrăiți este ceasul Casio G-Shock un exemplu viu pentru cele mai proaste proprietati ale industriei de ceasuri. Este o creație în serie, folosește mecanismul quartz, este mare, din plastic… am putea continua și mai departe. Dar nu o vom face. Pentru că nu numai noi G-Shockurile le considerăm total altfel. Dați-vă cu părerea. Oferă rezistența sa oamenilor în întreaga lume cu zece ani mai mult, gama lor de utilizatori își creează modelele luxoase Royal Oak Offshore de la manufactură elvețiană Audemars Piguet. Tot așa cum a reușit să atragă mulți clienți noi, cronograful iconic Seiko și Zenith în anii șaizeci  a secolului trecut, „Ge-ului” i-a ieșit asta la sportivi care căutau consistență fără compromisuri de construcție și precizie, cum nu va avea niciodată un ceas mecanic. Toate aceste se întâmplă de la anul 1983.

CASIO G-SHOCK DW 5600E-1

La alte propoziții despre perla în producție firmei Japoneze din Tokio ne va ajuta liniuța – comunicat de presă din luna noiembrie, în care s-a scris, că se pregătește pentru clienți un model nou G-Shock DW 5600HR-1. Nu ar fi nimic deosebit, Casio publica zeci de  comunicate de presă în timpul anului. Dar în acest comunicat s-a scris că acest ceas este creat în cinstea cronometrului clasic G-Shock DW-5000 din anul 1983, care a a pornit toată mania pe lângă G-Shock.

G-SHOCK DW 5600M-2

Noutatea roșie-albastră a fost lansată cu dimensiuni fix identice și elaborată ca și originalul istoric – este negru, cu o carcasă cu opt pârti de 42,8 mm și a mai primit o curea integrată. Dacă pe cadran se manifestă (dar nu strigă) dungile gri inscripționate cu scrisul Protection și G-Shock, scrisul mai mic pe lângă ecranul color corespunde cu partea interioară a curelei de culoare roșu închis. Cine își mai amintește de modelul DW-5000 sau se va informa (pe google), va afla, că detaliile roșii sunt direct țintite spre cadranul în ramă, cu care DW-ul pionier a mișcat in optzeci și trei monotonia și plictiseala în lumea ceasurilor. Spre deosebire de primul model, ecranul digital al noutății folosește pentru afișarea informaților ecran LCD inversat. În formatul inițial indică ceasul in formatul de OO:MM:SS, ziua în săptămână și data actuală

Nici articole asemănătoare din seria G-Classic nu sunt de la ceasuri, la care a început dezvoltarea în anul 1981 de inginerul Kikuo Ibe, foarte îndepărtate. Tot așa se mândresc de rezistența bateriei de 10 ani, tot așa sunt rezistente la apă de 200M/20ATM și tot așa rezistă la o căzătură de la înălțime de zece metri. Acest aspect se datorează construcției mai mult sau mai puțin identică în care joacă rolul principal materialul carcasei, ecran ușor de observat și confortabil, curea suficient de lată cu profilare.

G-SHOCK DW 5600BB-1

Chiar nu sunt foarte multe diferențe. Probabil cea mai mare este absența ramei  din oțel, care în ceasul G-Shock DW-5000  ținea mecanismul la locul lui. Modelele din prezent se descurcă și cu polimerul rezistent, care absoarbă impactul și ajută să împingă prețul ceasului sub 100 de euro.

În mod general putem spune, că între timp ce anumite modele G-Shock sunt destul de controversate – ori din cauza culorilor bătătoare la ochi sau prin carcase extrem de mari, linia DW-5600 este aproape copia identică a trecutului. Designul ei are doză corecta a stilului și atmosferei retro și tot odată este și suficient de „sport și cool”, ca să îndeplinească cerințele actuale de accesorii vintage ce își doresc consumatorii.

Poze:
instagram.com/vincentvond00m
instagram.com/slimstoreod
instagram.com/childhood1980
instagram.com/shensarloji

Adăugă comentariu

Comentarii (0)

Date inexistente