Suferiți de alergie la nichel? Cu aceste ceasuri de damă nici nu vă veţi amintii de măncârimile deranjante

Michal Pindura 0 19.11.2017

Alergia la nichel, la ceasuri, este o sperietoare pentru multe femei. Doar ele știu tot ce cuprinde acest lucru și cât de supărător este faptul că, ceasul după care au tânjit atât de mult, nu-l pot purta din cauza mâncărimilor săcăitoare și a iritaților de piele.

Dacă aveți alergie la nichel, sau pielea dumneavoastră este mai sensibilă la unele componente din ceasuri, până nu de mult trebuia să vă alegeți doar din modelele din oțel chirurgical. Ceasuri din alte materiale hipoalergenice sofisticate cum ar fi titan sau ceramica au fost accesibile în magazine dar prețul lor a fost mai puțin accesibil.

Suferiți de alergie la nichel? Cu aceste ceasuri de damă nici nu vă veţi amintii de măncârimile deranjante

Astăzi însă alegerea noastră nu este restricționată. Desigur, mai este valabil, că cei alergici, ar trebui să evite ceasurile, care conțin nichel, dar oferta modelelor a căror prelucrare corespunde cerințelor persoanele cu piele sensibilă este atât de bogată, încât foarte puține persoane se vor simți restricționate. În plus, din cauza alergiei nu trebuie să renunțați la stilul dumneavoastră sau la jumătate din salariu. În ziua de azi ceasurile de damă, care arată excepțional, sunt sigure și pentru persoanele cu alergie puternică şi le are în ofertă fiecare marcă mai bună.

Ceasurile din lemn sunt potrivite și pentru cei alergici.

LA CARE CEASURI AVEȚI SIGURANȚA, CĂ VOR FI HIPOALERGENICE?

În general se poate spune că, pentru cei alergici sunt potrivite toate modelele din oțel inoxidabil 316L, aur, titan, lemn, silicon, carbon și plastic, care nu elimină substanțe deranjante. Toate aceste materiale sunt stabile la purtarea zi de zi, nu conțin toxine și nu reacționează cu transpirația.

Atenția ridicată recomandăm la ceasurile a căror carcasa, brățara sunt făcute din metal. De și majoritatea nu conțin nichel, vigilența este la locul ei. La firmele de ceasuri se vede efortul îndelungat ca metalul să nu vină în contact cu pielea și astfel să evite iritațile. Acest lucru previn prin aplicarea diferitelor corecțiuni la suprafață, dacă carcasa este creată din metal (cel mai probabil din alamă sau din aliaje de cupru și zinc), capacul, care atinge direct încheietura, este întodeauna din oțel.

Ceasurilor pentru alergici nu le lipsește stilul.

TIP: observați, din ce material sunt făcute toate părțile metalice ale ceasului, care vin în contact cu pielea. Dacă sunt prelucrate din titan, oțel chirurgical sau ceramică, nu aveți de ce să vă temeți.

HIPOALERGENIC NU ÎNSEAMNĂ 100% ANTIALERGICE

De și nu există garanție 100%, că ceasul nu vă va provoca alergii, pe piață sunt destule mărcii a căror produse îndeplinesc normele de conținut de nichel, propuse de Uniunea Europeană. Câteva companii de seamă (de obicei aceste mărci sunt specializate pe ceasurile din lemn) au această informație publicată pe site-urile lor, înainte de a cumpăra ceasul, astfel aveți posibilitatea de a vă asigura că marfa, pe care ați găsit-o, va fi atentă cu pielea dumneavoastră.

Dacă lângă ceas se află termenul „hipoalergenic”, asta nu înseamnă, că în nici un caz nu poate provoca o reacție alergică. Importanța acestui anunț este un fel de avertisment pentru client, că produsul are un nivel extrem de scăzut de a provoca alergii. Motivul fiind nivelul diferit de toleranță pentru anumite materiale, care la fiecare persoană este individual. Dar reacțiile alergice la ceasurile hipoalergenice sunt foarte rare.

CEASURI HIPOALERGENICE

Ceasurile din titan
Titanul este un metal sigur, ușor, inoxidabil, care pentru hipoalergenia sa este deseori folosit în medicină și în industria bijuteriilor. Ceasurile din titan sunt marcate prin culoarea gri mat. Dar aveți grijă să nu greșiți. Multe mărci corectează titanul la suprafață, deci în final poate avea orice culoare. Singurul dezavantaj al ceasurilor din titan ar fi prețul puțin mai ridicat.

BOCCIA TITANIUM 3246-11BOCCIA TITANIUM 3246-11

TISSOT PR 100 TITANIUM LADY T101.210.44.031.00
TISSOT PR 100 TITANIUM LADY T101.210.44.031.00

Mărcile care oferă ceasuri din titan: Boccia Titanium, Tissot, Citizen, Vostok Europe, Bering, Skagen

Ceasurile din oțel
Material hipoalergenic, cel mai folosit. Ceasurile din oțel nu doar că minimalizează riscul nașterii unei reacții alergice, dar sunt rezistente, inoxidabile și în comparație cu titan au un preț mai accesibil. Ceasul din oțel conține un anumit nivel de nichel, dar acesta este bine asigurat, iar eliberarea sa sub forma de sare este imposibilă. Dar dacă vă alegeţi ceasul, care are carcasă și brățară din oțel, acesta are o greutate mai mare.

CASIO SHEEN SHE 3040SPG-7ACASIO SHEEN SHE 3040SPG-7A

FESTINA MADEMOISELLE SWAROVSKI® 20334/2
FESTINA MADEMOISELLE SWAROVSKI® 20334/2

MICHAEL KORS MK3479
MICHAEL KORS MK3479

Mărcile care oferă ceasuri din oțel: Casio, Festina, Calvin Klein, Michael Kors, Fossil, DKNY, Timex

Ceasurile din ceramică
Ceramica este materialul secolului 21. Nu se zgârie, are o culoare stabilă, ușoară și desigur hipoalergenică. La ceasuri, ne întălnim cu ceramica la brățări, deseori se găsește la marginile carcasei, dar câteva mărci au avut curajul de a construi carcase întregi din ceramică. Ceramica are multe părți pozitive dar desigur doar o singură parte negativă – este foarte fragilă. Culoarea ceramicii este în majoritate albă, dar excepții nu fac amestecuri de ceramică neagră, albastră și maro.

BERING 32426-767
BERING 32426-767

JACQUES LEMANS 1-1796B
JACQUES LEMANS 1-1796B

INVICTA 10235 LUPAH
INVICTA 10235 LUPAH

Mărcile care oferă ceasuri din ceramică: Certina, Just Cavalli, 33 Element, Invicta

Ceasurile din lemn
Lemnul este singurul material hipoalergenic folosit la fabricarea ceasurilor, care provine din surse regenerabile. Ceasul din lemn nu este folositor doar pentru om, care îl poartă, dar și pentru ecologia și pentru protejarea mediului înconjurător. Sunt ușoare, la purtare niciodată nu provoacă frigul. Trebuie să ne conformăm însă cu idea de a le întreține prin ungerea periodică cu ceară.

KERBHOLZ WILMA MAPLE NUDEKERBHOLZ WILMA MAPLE NUDE

KERBHOLZ HILDE WALNUT SLATE BLUEKERBHOLZ HILDE WALNUT SLATE BLUE

Mărcile care oferă ceasuri de lemn: Kerbholz, WeWood, Woowa

DAR CURELELE CEASURILOR?

La alegerea ceasurilor hipoalergenice este bine să nu ne liniștim doar cu informația despre materiale din care este confecționată carcasa. La fel de importantă este brățara și catarama. Total fără rețineri puteți fi, dacă brățara este făcută din materialele numite mai sus. La fel de bine vă vor servi și brățările din textil sau piele, la care aveți siguranța că, la contact cu pielea nu elimină substanțe nedorite.

Adăugă comentariu

Comentarii (0)

Date inexistente