TIMBERLAND – legenda reală a funcționarii și stilului

Michal Pindura 0 03.06.2017

TIMBERLAND - legenda reală a funcționarii și stilului

Timbeeeeer! Acest cuvânt au urlat, sau și mai urlă tăietorii de lemne americani, când pica jos un copac, pe care l-au tăiat în acel moment. Cu un urlet tare, asemănător celui românesc ,,pică” începem acest articol, în care vom vorbi despre marca Timberland, despre istoria ei și bineînțeles, despre ceasurile lor.

Marca de poveste Timberland este un exemplu viu de vis real, pe care vi-l poate îndeplini doar America. Cum se și întâmplă normal în astfel de povesti și acesta a început discret. Ca să fim mai concreți și să respectăm faptele, s-a întâmplat intr-o fabrica de încălțăminte din Boston. În anul 1918 aici începea cariera lui viitorul fondator al firmei Timberland Nathan Swartz. Din stagiar – de croitorie după câțiva ani a devenit coproprietar și mai târziu proprietarul companiei The Abington Shoes Company.

TIMBERLAND - legenda reală a funcționarii și stilului

Cel mai important moment al marcii Timberland (atunci încă nu se numea așa) este legat de anul 1960, când Nathan Swartz și fii săi au prezentat tehnologia inovativă de impregnare injectată, care asigura impermeabilitate  încălțămintei. Mai târziu, în anul 1973, a fost prezentat pe piață pantof din piele impermeabil cu marca Timberland. Datorită popularității și denumirii mai familiare, mai târziu asociația familiară și-a schimbat numele la The Timberland Company.

Încurajați de o creștere considerabilă a popularității în rândul clienților Timberland a expandat în Europa, unde era prima oprire pentru el Italia. Pentru acomodare mai bună pe continentul vechi a ajutat considerabil grupul oamenilor tineri milanezi, numiți Paninari.  Pasionați de stilul de viață mai globalizat și de fast food din anii 80. Secolului trecut, sunt practic pozați la fiecare fotografie din perioada respectivă cu pantofi de piele segmentată Timberland în nuanța tipic de nisip.

Sub conducerea directorului Sidneyho Swartza în următorii ani Timberland a luat direcția, în care mai mult decât până atunci și a reflectat stilul de viață a societății. În portofoliu lor s-a integrat îmbrăcăminte de femei, încălțăminte de copii și în anii 90 pe scenă au apărut ceasurile de mănă.

TIMBERLAND - legenda reală a funcționarii și stilului

Pentru modele Timberland sunt caracteristice valorile, prin care a menționat producătorul lor cele mai mari reușite a lui. În primul rând este universalitate, rezistență și funcționalitate. Asemănător ca și încălțămintele populare Timberland și ceasul este capabil să-și găsească poziția în terenul foarte greu și în stările aglomerate ale orașului. Din punctul nostru de vedere chiar orașul și energia lui i se potrivește cel mai bine.

Nu sunt doar proprietățile tehnice, între care numărăm mai ales rezistența la apă de 100M/10 ATM, carcasa masivă din oțel și sticla rezistentă minerală, prin care ceasul Timberland se apropie de încălțăminte iconică. Această DNA se poate recunoaște și după design, materiale ecologice și în culori. În față se găsesc nuanțe de pământ, pe curele din piele predomină nuanțe maro și de nisip. Simbioza cu natura prezintă ceasul și prin utilizarea deasă a logoului mărcii în formă de copac cu multe crengi în substratul cadranului.

TIMBERLAND - legenda reală a funcționarii și stilului

Funcționalitatea ceasului Timberland provine din mecanismul quarzt japonez. În ofertă se găsesc cu trei ace (mereu cu spații luminiscente) și data, nu are voie să lipsească nici articole cu data multifuncțională sau cu cronograful util. Și prin funcțile lui, este ceasul Timberland pregătit să mulțumească nevoile consumatorilor pretențioși, care au nevoie de calitate și stil de primă clasă.

Despre calitatea produselor Timberland prezintă mult și faptul, că în afară de sportivi și de călători în timpul liber poartă și persoanele celebre în frunte cu raperul Kenye Westom, actorul Tom Cruis sau cântăreața Rihanna. Toți aceștia se bazează pe originalitatea lor și lejeritatea, cu care pot ridica fiecare outfit.

Adăugă comentariu

Comentarii (0)

Date inexistente