Timex Command – un adversar demn pentru G-Shock, sau doar o altă încercare de copiere?

Michal Pindura 0 26.08.2018

Timex Command, model TW5M18200

Împotriva acuzaţilor, un om nevinovat ar trebui să se apere cu toate forţele. În joc însă este reputaţia şi demnitatea lui. Sunt însă şi situaţii, când apărarea nu este necesară. De exemplu: dacă echipa din spatele magazinului online irisimo.ro ne-ar eticheta cineva că credem orbeşte în cultul pe nume G-Shock nu ar ajunge la nici o reacţie. Există un motiv. Ceasurile acestei mărci pur si simplu le adorăm. Datorită rezistenţei, utilităţii şi preţurilor decente… dar sunt şi mai multe motive.

Şi de aceea veţi înţelege, cât de greu suportăm faptul că, ale noastre G-Shockuri iubite au primit după mult timp, se pare, un adversar demn. Pe conştiinţă îl are americanul Timex şi numele lui este Command.

La noutăţile, care a început să proprage şi să livreze în magazine marca din oraşul Middlebury în mijlocul verii fierbinţi, s-au remarcat imediat şi dicutatori de pe cel mai mare forum ceasornicar watchuseek.com şi curiozitatea nu le-a scăpat nici reţelelor de socializare (în special Instagram). Desigur, nu spun prea multe despre ceasurile sport sau mai degrabă military – asta va arăta practica cât de bune sunt, dar o introducere mai bună a modelelor Timex Command ar putea fi greu de dorit.

Dacă cineva ar dori să afle de ce Timex a produs ceasul cu care defapt înţepă în cuibul  de viespe (uneori îi aminteste comunitatea comemorativă a admiratorilor G-Shockurilor), probabil că ar afla despre experiențele destul de decente pe care Timex le are cu un tip similar de echipament de aventură. A început cu modelul „Matusalem” Expedition E-Tide Temp Compass și continuă până la predecesorul direct al noilor modele, outdoor digitale Expedition Grid Shock TW4B03000 din 2015. De fiecare dată s-a perfecţionat şi a verificat râspunsul clienţilor.

Predecesorul modelelor Command, Timex TW4B03000

În mai multe locuri ale modelelor Timex Command este clar vizibil, că opinile celor care vor purta ceasul nu sunt doar pentru număr. Au vrut preţ mic? Îl au. Au vrut să păstreze ecranul LCD extins, iluminat prin tehnologia Indiglo? Poftim. Au vrut un design de camuflaj și o structură care va dura și nu o va surprinde nici apa în timpul înotului? Totul este aici. Pentru a furniza informațiile minunate în întregime, adăugăm că afișajele noutăţilor sunt disponibile într-un mod clasic monocrom, precum și un efect inversat, cu un fundal negru și cifre luminoase. Personal, datorită intensității subiluminii de fundal, dăm prioritate clasicului, dar cunoaştem oameni cârora pentru inconsecvența în teren impune mai mult prelucrarea cu predominanța culorii negre.

Carcasa constă din mai multe straturi

La rezistenţa faţă de şocuri avem doar o singură notiţă: la carcasa ceasului din râşină, cel mai probabil din poliuretan  cu lăţimea de 54 mm respectabilă, cele patru șuruburi din aliaj de oțel sunt fixate cu plăci pseudo-metalice și deasupra lor s-a adăugat o husă cu patru brațe. Unii producători de smartphone-uri vin cu straturi similare, așa că anticipăm că inginerii au o experiență dovedită și că ceasurile vor fi mai bine protejate de soarta destinului.

Apreciem pe deplin utilizarea sticlei din acril. Pe o parte, ceasul nu supra-scumpeşte, nu suferă de fragilitate excesivă, pe de altă parte, vă va oferi întotdeauna șansa de a scăpa de orice zgârieturi cu o pastă de lustruire. Pe forumul de discuții menționat anterior se menționează, de asemenea, posibilitatea utilizării unui film de protecție, dar cumva nu putem să scăpăm de sentimentul că la acest tip de ceas, filmul de protecție este o inutilitate totală. Nici de la o maşină de teren nu aveţi aşteptarea ca să fie fără un strop de noroi pe caroserie după o ieşire în natură.

Versiunile ceasurilor din camuflaj Timex Command

Suntem şi mai entuziasmaţi de spațiul pe care designerii l-au configurat pentru multiplii indicatori ale multitudinlor de funcţii. Astfel veţi afla într-un singur loc, dacă aveţi activată alarma, sau dacă ceasul o sa vă atenţioneze cu un semnal sonor sau vibraţie (da, şi asta este în ofertă!). Nimic din asta nu vă va obliga să listaţi mult în meniu. Vă uitaţi şi vedeţi.

Timex Command TW5M18400 şi TW5M18500

Dimpotrivă, avem mici rezerve cu privire la butoanele de comandă. Nu le lipseşte zona de contact aspră, pentru gustul nostru proemină din carcasă mai mult decât ar fi potrivit. Nu negâm, poate aduce acest lucru un confort mai mare în ceea ce priveşte manipularea lor, G-Shockurile au butoanele scufundate iar până în momentul de faţă nu am auzit reclamaţii. De asemenea ne este dor după o afişare continuă a orei indiferent de modul în care se află ceasul. Ecranul este ca un aeroport, a se gasi spațiu pentru câteva cifre nu ar fi o problemă.

Ediţia Red Bull Cliff Diving aparţine aspectului mai proeminent

În ceea ce privește echipamentul funcțional, trebuie să spunem că este unul specific prețului și nu îi lipseşte în mod semnificativ nimic. Lista de caracteristici este alcătuită din trei multi-alarme (zilnic, săptămânal, weekend), calendar preprogramat, temporizator de 24 de ore, cronometru cu o capacitate de până la 100 de ore și moduri Lap și Split, setarea timpului dublu cu trei fusuri orare o misterioasă alertă hidratantă. În timp ce la început ne-am așteptat la o funcție avansată a senzorilor care ar putea măsura conținutul de apă din corp, la sfârșit am aflat că este doar un timer personalizat care vă reamintește la intervale prestabilite că este timpul să vă hidrataţi.

Timex Command în ediţia Red Bull Cliff Diving

Pentru clientul bazat pe sport, modelele Timex Command s-au lansat și prin culori. Aveți posibilitatea să alegeți dintre versiuni mai clare, dintre care cel mai masiv suport de marketing a fost dedicat ediției extreme, roșu-albastru, cu logo-ul Red Bull Cliff Diving sau în cazul în care nu ar fi acestea nuanțele dorite, există două versiuni de camuflaj care descriu modelul militar american ERDL.

Ce să scriem la sfârşit? Poate doar atât că, Timex Command nu aparţin grupului de ceasuri copiate prost de la G-Shock. Dimpotrivă, acestea sunt ceasuri care la un anumit nivel de preț sunt o  alternativă a lor şi în același timp, un adversar performant.

Adăugă comentariu

Comentarii (0)

Date inexistente