Tissot Everytime Swissmatic – mecanică inovatoare la preţ de quartz

Michal Pindura 0 22.11.2017

Tissot Everytime Swissmatic - mecanică inovatoare la preţ de quartz

Poate nu o să fie cea mai fericită introducere a textului, în care o să ne bucurăm de revoluţia mică de la Tissot, dar altfel nu se poate. Trebuie să recunoaştem că, aceste ceasuri tradiţionale şi cele mai bine vândute ca şi brand elvețian, nu sunt ieftine. Auzim asta peste tot. Preţurile mai mari sunt spinul în ochiul clienţilor, care vizitează magazinul nostru și câteva cuvinte supărătoare pot fi găsite sporadic şi pe a noastră fanpage de pe Facebook.

Un exemplu pentru toate: la postarea statusului pe Facebook despre modelul sport, lustruit pentru curse T-Race T048.417.27.057.06 am aflat că, pentru ceasul quartz 2925 de lei este mult. Nu a contat nici faptul, că este produs în Elveţia, are cronograf, sticlă din safir, rezistenţă la apă 100M şi prelucrare de calitate marcată cu Swiss Made. Poate, dacă ar fi mecanic, ar fi cu totul altceva. Adevărul defapt este că, dacă ar fi mecanic, şi ar fi tot Tissot, nu ar costa 2925 dar cel mai probabil 4500 de lei. Politica de preţ a firmei din Le Locle este clară şi neschimbată.

Hodinky Tissot Everytime Swissmatic T109.407.11.052.00

Pe de altă parte, clientul este pentru fiecare marcă cel mai important. Trebuie răsfăţat şi făcut pentru el şi imposibilul, doar ca să fie mulţumit. Poate şi asta a condus-o pe Tissot la o decizie iluminată: ce ar fi dacă am crea un ceas simplu, mecanic şi totuşi elegant, care cu preţul lui ar înghiţii tot ce am trimis până acum în magazine? Are ceva legătură, ce spuneţi?

Tissot Everytime Swissmatic T109.407.36.031.00

O descoperirea plăcută este, că Tissot nu joacă pe Dumnezeu și nu face din el o marcă numai pentru cremă. Când este nevoie, scoate din mânecă asul, cu care imediat răstoarnă mitul, că ceasul său este scump și inadaptabil la cerințele oamenilor, care în niciun caz nu ar oferi mai mult de 500 de euro pentru un ceas mecanic. Acel as reprezintă noul model pentru domni din categoria Everytime Swissmatic. Este uimitor, dar aceste automate cu sticlă din zafir vă scot din portofel cel mult 490 de euro și asta este valabil doar la variantele cele mai scumpe cu brățara din oțel placată cu aur roz.

Dacă vă întrebați, cum este posibil, ca Tissot să scadă prețurile, pe care le impunea la partea mecanică, cu siguranță nu trebuie să vă gândiți, că au o calitate mai scăzută. Cu siguranță nu. Tissot doar a făcut un alt număr magic: de la sora mărcii Swatch (amândouă aparținând gigantului Swatch Group) a împrumutat baza aparatului inovativ Sistem51. Chiar aici trebuie căutată cauza scăderi dramatice a prețului, după care clienții strigau degeaba până acum.

Tissot Everytime Swissmatic T109.407.16.051.00

Nu știm, ce schimbări au făcut inginerii Tissot la calibrele Sistem51 (câteva cu siguranță au depăşit, rezerva de performanţă ajungând de la 90 de ore la 75) adevărat însă este, că aceste aparate protejate de șaptesprezece brevete, care cuprind 51 de componente au fost primele (și încă mai sunt unice), de care nu s-a atins mâna omenească la fabricare – totul a fost făcut de roboți, montați pe o bandă lungă de 20 de metri, situaţi într-un mediu curat. Este de necrezut, dar și operația dificilă de reglare a timpului este efectuată de mașinăriile controlate de calculator, care datorită laserului sunt capabile să regleze un calibru de trei hertz (21600 de semivibrații pe oră), cu o exactitate de ±7 secunde pe zi. Pentru comparație, cronometric vorbind, aparatul mecanic exact cu certificatul COSC arată o variație constantă la nivelul a +6/-4 secunde.

Tissot Everytime Swissmatic T109.407.11.052.00

Cheia pentru automatizare a fost realitatea, că aparatele Sistem51 se alcătuiesc din cinci module: placa de bază cuprinzând angrenajul , ancorarea acelor și mecanismul datei, modulul axului, dispozitiv de trecere, reglarea automată și rotorul. Modulele ține împreună un șurub central unic. Avantajul apratului creat din calibrul Sistem51 este nivelul ridicat de rezistenţă față de polurile magnetice. Aici se atinge meritul materialului ARCAP, ceea ce este un aliaj din cupru, nichel și zinc.

Tissot Everytime Swissmatic T109.407.11.031.00

Oricât de mari ar fi parametrele mecanismului, pe care Tissot îl denumește cu codul „Swiss automatic”, fără un design atractiv al ceasului, nu ar însemna nimic. Ca ceva excelent se notează alegerea, de a pune aparatul nou în modelele colecției Everytime. Sunt decente, dar nu plictisitoare, nu exagerează cu forme complicate și decorații, și mai ales se pot purta confortabil la servici dar și în timpul liber. Desigur nu trebuie să ne liniștim cu universalitatea. La outfiturile mai elegante sunt mai potrivite modelele cu brățară din oțel, respectiv prelucrările cu curea din piele. La îmbrăcămintea tip „casual” este desigur mai potrivit să vă alegeți versiunea care cuprinde cureaua din textil albastră.

Carcasa din oțel a modelelor Tissot Everytime Swissmatic este din categoria celor mai mici, diametrul de 44mm este încă acceptabil fără probleme pentru majoritatea bărbaților. La grosimea de 11,62 mm, la un automat nu putem avea nici un comentariu. Din contră rezistența la apă de 30M nu ne va face să zămbim. Nu spunem că nu ajunge (ajunge), dar măcar 50M ar fi bine venit.

Tissot Everytime Swissmatic T109.407.17.032.00

Un obicei bun al producătorilor este acela de a oferi proprietarilor ceasurilor mecanice capac transparent, care le va permite scurtarea timpului de a urmării apratul și de a se bucura de nivelul lor meșteșugar. La acesta nu lipsește transparența, însă despre nivelul meșteșugar nu prea se poate vorbi.

Tissot Everytime Swissmatic T109.407.11.052.00, viečko hodiniek

Cadranele noutăţiilor sunt propuse în sufletul minimalistic al seriei Everytime. Găsiți la ele nivelul standard: – trei ace tipice, data lângă ora trei și un set complet de indexuri aplicate (nu-i valabil și pentru modelul T109.407.17.032.00 – acesta are indexurile imprimate completate cu mici numere arabe). Citirea timpului dintr-un ecran atăt de clar este rapidă și comfortabilă. În plus chiar și atunci când nu vă mai uitați la ele, auziți ticăitul lor frumos „mecanic”.

Dacă și dumneavoastră aparțineți între oamenii, care cu mare drag se uitau la Tissot modelele mecanice și regretau, că nu sunt mai ieftine, iată că a ajuns și clipa dumneavoatră. Modelele Everytime Swissmatic sunt cele mai accesibile modele automate, pe care le-a fabricat vreodată Tissot. Cel mai bun la ele este, că datorită apratului, care provine din calibrul progresiv Swatch Sistem51, prețul lor nu este cauzat de nivelul mic de exactitate și nici funcționalităţii mai scăzute.

Sursă: Tissot

Adăugă comentariu

Comentarii (0)

Date inexistente