Tissot T-Race Cycling Tour de France Special Edition – în sfârșit un special ciclistic de calitate

Michal Pindura 0 28.06.2017

Tissot T-Race Cycling Tour de France Special Edition - în sfârșit un special ciclistic de calitate

Vă amintiți de Tour de France de anul trecut? Din moment ce noi nu suntem un portal sprotiv, poate v-ați gândit că, nu ne întrebăm de aceea ca să aflăm, dacă țineți în minte, care dintre cei mai faimoși de la cursele ciclistice și-a dus acasă un tricou verde, galben sau cu buline. Episodul 103 de anul trecut al legendei între etapele de concurs a fost martorul schimbării neașteptate pe postul măsurării timpului.

Înlocuirea Festinei cu Tissot nu a trecut fără comentarii usturătoare la adresa mărcii elvețiene. Discutătorii pe forumuri ceasornicare și-au tachinat Tissot pentru ambițiile sale de a prinde disciplinele sportive de la scrimă la fotbal, și s-au gândit dacă aceste eforturi nu sunt uneori contraproductive și în detrimentul creativității, pe care designerii o reflectă în proiectarea cantității „brandurilor“ ediților speciale de ceasuri.

Fie că îi place sau nu companiei de la Le Locle, anul trecut, un tipic model de culoare galbenă cu logo-ul evenimentului de ciclism prestigios, a înregistrat criticilor o lovitură. De la producția obișnuită diferă doar de o remarcare mai mare a galbenului și emblemei Tour de France. Nu spunem că, au fost neglijate, dar la o amintire nostalgică cu o creație neîncetată, pe care a remarcat-o în seria Chrono Bike Tour de France în fiecare an Festina, ne-au fulgerat prin cap gânduri, dacă Tissot nu și-a încărcat umerii prea mult.

Tissot T-Race Cycling Tour de France Special Edition T111.417.37.441.00

Circumstanțe atenuante pentru conducător elvețian în domeniul ceasurilor accesibile, a fost faptul că rocada pe un scaun cronometror a avut loc „la ora douăsprezece“, și este posibil că Tissot, nu a avut suficient timp să se pregătească. Cum au stat într-adevăr lucrurile, ar trebui să ne arată anul 2017.
Deci cum a fost? Judecați singuri.

Înainte de următorul al 104-lea an, care va începe 1 iulie în Düsseldorf, Germania, Tissot nu a lăsat nimic la voia întâmplării iar creației ediților ciclstice s-a dedicat riguros, pe care cel mai prestigios eveniment din calendarul Grand Tour își merită. Modelele cu tema TdF sunt din nou câteva . Și, deși ar putea apărea despre fiecare câte un articol, am decis altfel. Facem loc doar unui singur – quarț cronograf T-Race Cycling Tour de France Special Edition.

Între bucățile actuale sunt aceste ceasuri aerodinamice o noutate unică reală. Ne bucurăm, că nu este vorba despre modelul existent corectat, revopsit sau modificat, pe care l-am cunoaște deja într-o formă sau alta, dar este vorba despre un măsurător de timp la care sunt multe de descoperit.

Și începem frumos de jos- de la diametre și materiale. Carcasa atletic crescută produsă din oțel inoxidabil 316L este rezistentă la apă pâna la nivelul 100M iar diametrul măsoară 44.5 mm. Este exact asa, încât ceasul să nu incomodeze pe încheietură în timpul concursului și să fie totuși păstrat naturelul de cursă. Acesta în afară de altele este întărit parțial cu un strat PVD mat negru și gri, cu butoanele mari ale cronografului ( vedeți în ele manetele de frână?) și neobișnuit de expresivă scara tahimetrică. La aceasta trebuie amintit că, cadranul pe care se remarcă este din aluminiu iar substratul lui este realizat dintr-o compoziție de aluminiu, astfel încât să amintească de roata bicigletei. Cu privrie la conținut scâzut de aluminiu și carbon nu se poate aștepta o greutate scâzută (acesta a fost motivul utilizării lor) , dar ne place, că nu s-a bazat totul doar pe oțel.

Tissot T-Race Cycling Tour de France Special Edition T111.417.37.441.00, ciferník

Cu cristalul din safir cu care este acoperit, cadranul continuă în tendințe sport. Este negru, cu marcaje albe iar zona lui centrală este granulată. La absența stratului antireflex pe sticlă ar trebui ca exact textura asfaltului să asigure reducerea strălucirilor neplăcute. Cadranul este eficient conceput, cu marcheri ai minutului și ace alb-gălbui tâiate în stilul T-Race, cârora la fel ca indicelor directe nu le lipsește corectura fluorescentă. Vizibilitatății elementelor funcționale nu pot fi adusă reclamație substanțială. Singurul lucru cu care trebuie să ne obișnuim este umbrirea registrelor cronografului de acele late, ceea ce poate la citirea rapidă a timpului măsurat să cauze unele dificultăți.

Dacă la Festina din colecția Chrono Bike Tour de France v-au plăcut detalile creative ciclistice și ați bine venii dacă ar venii și Tissot cu ceva asemânător, este aici. Dacă vă uitați la curea, și treceți cu privriea la cureaua de silicon profilat, înaintea ochilor ar trebui să vi se formeze o imagine a furcii bicigletei cu o roată în mijloc. Acum, spuneți nu este mai bine decât primul plan de a arunca logou-ul TdF undeva pe cadran?

Bineînțeles, ceasurile conectate cu evenimentul important al rangului Tour de Frce fără logo nu ar fi complet. Emblema notorică cunoscută și-a găsit locul pe capacul din spate gravată cu laser. Cine și-l dorește, o să îl aibă. Cine nu, nu o să îl deranjeze. Pentru a epuiza aprovizionarea legată de sport, în care totul se învârte în jurul bicigletelor, aminitim, că modelul pe partea internă a curelei imită reciproc verigile legate ale lanțului.

Sursa: Tissot

Adăugă comentariu

Comentarii (0)

Date inexistente