TOP 5 ceasuri pentru scufundare și 5 sfaturi importante, de care trebuie să țineți cont înaintea primei scufundări

Michal Pindura 0 31.05.2017

TOP 5 ceasuri pentru scufundare și 5 sfaturi importante, de care trebuie să țineți cont înaintea primei scufundări

Ce vă imaginați dacă vi se spune ceas de scufundare? Adâncime, supapă de heliu, roata rotativă… Este clar, că ceasul de scufundare este una din categoriile principale ale ceasurilor de mână, asemănător cum este ceasul de piloți, de costum și altele. Ceasuri pentru scufundare este preponderent robust și cu un design destul de curajos. Este influențat în mare măsură de estetică, dar mai ales de nevoile speciale, între care se numără reglarea presiunii extreme și rezolvarea situației cu vizibilitate redusă.

Dotarea care nu are voie să lipsească în modele „diver“ este rotativul, pentru prindere mai ușoară preponderent carcasa externă cu o scară marcată de 60 de minute și integrată în ea marcarea sferturilor de oră. Aceasta poate fi folosită ca și măsurarea exactă a perioadei de scufundare și să se măsoare timpul necesar pentru decompresie după scufundări foarte grele. Mai departe sunt marcherii ceasurilor plasate și acele și dimensiunea lor completă cu o porție considerabilă de pigmenți luminiscenți (sau luminarea eficientă electronică) factor principal de citire în condiții precum este apa murdară și cu adâncime mai mare spațiul mai întunecat.

Dar cel mai important parametru, care se merită verificat cu cea mai mare atenție, este rezistența lor la apă. Despre problemele rezistenței la apă deja am vorbit odată într-un articol separat, dar nici acum nu vom rata ocazia să vă oferim câteva sfaturi bune. În primul rând nu vă lăsați induși în eroare de alte articole. Valorile menționate de producători în niciun caz nu reflectă adâncimea în metrii. 30M/3 ATM rezistă la o ploaie foarte tare, dar scufundare în adâncime de 30 de metri ari fi fatală pentru el. Țineți în minte, în mod normal o rezistența suficient de 100M/10ATM este potrivită numai pentru înot normal sau de scufundare mică..

Pentru scufundare adevărată cu aparate de respirare sunt create modelele cu rezistenți la apă metalica de 200 de M. Dar și la ele însă sunt valabile aceste reguli:

  • în apă să evitați manipularea cu coroana sau cu taste de setare
  • niciodată să nu treceți adâncimea care cuvine rezistenței ceasului
  • evitați forțarea mecanica, de ex. lovirea carcasei ceasului
  • ceasului nu-i place schimbarea radicala a temperaturii, din plajă călduroasă nu-l băgați în apă rece
  • după înot și scufundare în apa sărata a mării spălați-l în apă dulce

În acest moment râmăne doar să răspundem la o întrebare – care ceas este cel mai bun pentru scufundători. Am verificat în sortimentul nostru ,,diver” de peste 400 de articole și astea sunt cele 5 idei care reprezintă TOP 5:

CASIO G-SHOCK GWN Q1000-1A

CASIO GWN Q1000-1A

VOSTOK-EUROPE LUNOKHOD 2 GRAND CHRONOGRAPH 6S21/620E277

VOSTOK-EUROPE 6S21/620E277

GANT PACIFIC W70641

GANT PACIFIC W70641

TIMEX EXPEDITION TW4B00800

TIMEX TW4B00800

FESTINA DIVER 16505/A

FESTINA DIVER 16505/A

Adăugă comentariu

Comentarii (0)

Date inexistente