Va fi 2017 anul ceasurilor smart? Primele smart-uri de la Tommy Hilfiger ne arata ceva

Michal Pindura 0 05.04.2017

Va fi 2017 anul ceasurilor smart? Primele smart-uri de la Tommy Hilfiger ne arata ceva

Deci, cum va fi? Se sparge gheața în anul 2017 și va fi un an, pe care și noi ceasornicarii o să-l clasăm ca și ,,smart”? Poate că da. În categoria între oameni în continuare nu prea s-au integrat ceasurile tehnologice deoarece predomină mărcile fashion. Michael Kors, Fossil, Hugo Boss, Lacoste, Juicy Couture, Tommy Hilfiger… toți aceștia cred, că vor fi chiar ei care vor convinge consumatorul, că ceasurile inteligente nu sunt numai nebunia high-tech, dar un ajutor de folos care extinde posibilitățile ceasului clasic.

Un caracter tehnologic prea accentuat și un aspect nu prea atrăgător, care în loc de design clasic, pentru care ceasul de mână ne cumpăram zeci de ani și pe care îl iubim, ajunge în fața ecranului, complicat cu un aspect de jucărie, sigur nu poate aparține de categorie de accesorii de modă practic și să arată bine. Sigur, așa nu se poate rezolva. Astăzi deja știm cu toții, că acest lucru au înțeles și mărcile de ceasuri. Aceste nu numai că au reacționat bine în situația asta cu ceasurile smart, dar deja ceasurilor smart au reușit să dea un aspect propriu, cu care au șansa să ajungă și la acei consumatori, pentru care ceasurile smart erau până acum ,,persona non grata”.

Un exemplu existent este modelul nou de la Tommy Hilfiger 1791296 aparținând în prezent de colecția TH24/7 cuprinzând 3 modele. În afară de faptul că este primul ceas smart din oferta noastră, este și primul ceas al mărcii americane la care a ajutat și a contribuit gigantul tehnologic HP. Prezentarea oficială s-a întâmplat în 27. octombrie 2016 și acum îl avem aici. Ce zicem despre el?

Ca să ne menținem obiectivismul, nu îl vom ridica în slăvi cu orice preț. Vă spunem toate direct – acest ceas are potențial. Cel mai mare avantaj a lui este aspectul sport elegant. Exact așa cum Tommy Hilfiger prezintă la modele sale „dumb“.

Dacă ne uitam la noutatea din orice punct de vedetre – poate în afară de partea din spate, unde este montat în capac conector mecanic (nu magnetic) pentru încărcare – cu nimic nu arată, că aveți în fața dvs. ceas smart. Are o carcasă masivă de 46 de mm din oțel inoxidabil mixat lustruit și șlefuit, curea serioasă, cusută cu o ață deschisă la culoare terminată cu o cataramă din oțel și cu o sticlă minerală standard care protejează cadranul lucrat în stilul aviatic. Este transparent, cu ace în formă de lama sabiei, cu indexuri și cu numere mari arabice de ora trei, șase, nouă și doisprezece. Dacă ar fi avut una din proprietățile numite modificare luminiscentă, am fi dat modelului Tommy Hilfiger 1791296 cinci din cinci puncte posibile. Mai ales și rezistența la apă este foarte buna de 50M/5ATM. Scurt și la obiect. Este un ceas pentru bărbați solit și prelucrat foarte bine cu o înaltă calitate, care arată mai mult decât acceptabil.

Tommy Hilfiger 1791296

Asta este numai jumătatea poveștii. A doua este despre proprietatea și parametrii, pentru care sunt direct responsabili dezvoltatorii HP. Ei au fost contactați de destinatorul licenței pentru ceasurile Tommy Hilfiger, de firma Movado, ca să facă dintr-un ceas clasic un ajutor universal pentru oameni moderni. Ce înseamnă mai exact? Începem cu compatibilitatea. Tommy Hilfiger 1791296 puteți sincroniza prin Bluetoothu cu dispozitivele care folosesc Android de la versiunea 4.4 și iOS cu versiunea sistemului de operare 8.0 și mai mult.

După o „prezentare” rapidă ceasul de 102 grame cu smartfonul (condiția este încărcarea lui măcar la 60 %) este posibil sa folosiți la maxim toate proprietățile introduse în el. Pe ecranul  monocromatic OLED lăngă ora 6, care este invizibil până nu-l porniți prin unul din două butoane laterale, se pot afișa informațiile despre apeluri, notificări din calendar sau din rețele de socializare și datele de funcțiuni cum este monitorizarea pașilor cu temporizarea perioadei setate sau ceasul mondial. Prin acest ceas nu se poate răspunde la apeluri, dar le puteți refuza prin apăsarea butonului fără să scoateți pentru acest lucru telefonul din buzunar. Bineînțeles notificarea prin vibrații este standard și posibilitatea de a dezactiva avertizările, oprire (eventual să setați perioada de a se dezactiva automat sau când se va activa înapoi), ceea ce se potrivește de exemplu în timpul nopții, sau atunci, când si vibrații silențioase vă pot deranja.

Trebuie să remarcăm un lucru și anume baterii separate. Una alimentează mecanismul ceasului și rezistă cam doi ani. Prin portul USB acumulator reîncărcabil, care are în sarcină funcțiunile smart, ar trebui după datele fabricatorului să funcționeze între cinic și șapte zile de utilizare permanentă. Avantajul baterilor separate este clar: dacă vi s-ar descărca în timpul zilei acumulatorul și în prejma dvs. nu s-ar afla niciun calculator sau laptop, unde l-ați putea încărca, ceasul precis veți avea în continuare la dispoziție. Se pare, că o slăbiciune considerabila a ceasurilor smart – rezistența bateriei jalnică a reușit așa să se elimine forte deștept. Chiar dacă după descărcarea baterilor va trebui să rezistați puțin fără dotările smart însă nu se va întâmplă că va fi nevoie să purtați până diseară pe mănă un decor care nu funcționează.

Colecția Tommy Hilfiger TH24/7

La sfârșit numai constatăm, că dacă poate un concept de ceasuri smart să supraviețuiască și să facă față, este chiar acesta. Funcțiile smart nu se manifestă, până nu aveți nevoie de ele și ceasul până atunci arată trendy, la modă, dar mai ales clasic. Bucurător și foarte practic este că are două baterii separate și de aruncat nu este nici prețul de 1483 de lei.

Adăugă comentariu

Comentarii (0)

Date inexistente