G-Shock 35 Anniversary – sărbătorirea rezistenţei şi performanţei în mare stil

Michal Pindura 0 18.02.2018

Precizia, performanţa şi rezistenţa. După aceste trei caracteristici foarte căutate ale ceasurilor de mână – cusute în mod ideal într-un singur produs – firmele ceasornicare din întreaga lume își rup mâinile si picioarele. Ei folosesc microtehnologii, practici fără precedent și materiale doar pentru a-și depăși competitorii chiar şi pentru o clipă. Se străduiesc, trebuie să recunoaştem. Fiecare face ce îi stă în putere. Producătorii de ceasuri tradiționale investesc în dezvoltarea bani extraordinari, deși știu că ceasurile mecanice au limitări, ale căror descoperiri nu sunt în puterea oamenilor de știință actuali și nici a ceasornicarilor. Legile fizice sunt pur și simplu un adversar foarte puternic.

Ce reiese din asta? Doar un singur lucru. Omenii care vor de la ceasuri combinaţia necomprosmisă a tuturor celor trei atribute preţioase menţionate în introducere şi prioritatea lor este şi preţul decent, trebuie să se orienteze în altă parte. Adevărul este că, deja 35 de ani privirea sportivilor, aventurierilor şi profesioniştilor din multe domenii se îndreaptă spre direcţia est, mai concret în Japonia. Exact acolo în anul 1983 s-a născut cultul cu numele G-Shock. În laboratoarele companiei Casio sub conducerea inginerului Kikuo Ibe a început cu rezistenţa, a continuat cu performanţa şi doar ceea ce a permis tehnologia, ceasurile acestei mărci au devenit standardul preciziei absolute.

G-Shockurile au reusit în 35 de ani mai mult decât destul. Despre întâietăţile, recordurile şi inovaţile, care sunt conectate cu ele aţi putut citiii pe blogul nostru în noiembrie anul trecut. Astăzi nu ne vom mai dedica acestui subiect. În schimb, vom arăta întreaga serie de modele pe care Casio le-a lansat cu ocazia aniversării al celei mai de succes mărci de ceasuri suverane. Ca să avem despre ce scrie, într-un singur text vom lega ambele serii cu atributul 35 Anniversary, cu numele Big Bang Black şi Gold Tornado. Observaţie: a treia specialitate Red Out a fost prezentată după ce s-a scris acest text.

Casio G-Shock Big Bang Black 35th Anniversary

Casio G-Shock Big Bang Black 35th Anniversary

Imediat de la început trebuie să aşezăm lucrurile bine. Cele cinci modelelor  negre mate în realitate se numesc 35th Anniversary Collection. Big Bang Black a fost doar denumirea de lucru, pe care Casio a folosit-o iniţial în comunicatul de presă, dar mai târziu a renunţat la ea. Pâcat, avea un atu. Nimic nu schimbă faptul că, colecţia sărbătorită o formează patru modele derivate din liniile bine cunoscute GW 500 (GW 5035A-1), GG 1000 (GG 1035A-1A), GA 700 (GA 735A-1A) şi GA 100 (GA 135A-1A), pe care o completează bogatul GA 835A-1A bazat pe noua serie GA 800.

Modelele din colecţia Casio G-Shock Big Bang Black 35th Anniversary

Cu o răsuflare adăugăm că, din modelele anuale obțineți pe partea funcțională același lucru ca şi din bucăţile producție obișnuite. Schimbările sunt într-adevăr doar în design și numai pentru a nu părea deranjante. Apreciem fatul că, în afară de caracterele roşii decente SINCE 1983 de pe cadran locul creaţiei inginerilor au devenit capacele şi curelele. Acestea sunt cu ocazia aniversării modificate cu PVD auriu, pe lângă care se mai găsesc pe ele opt stele gravate. Trei dintre ele semnifică trei decenii şi fiecare dintre restul de cinci reprezintă un an.

Cureaua și capacul sunt acoperite cu PVD din aur

Cel mai bogat dintre funcţii din seria Big Bang Black este modelul Mudmaster GG 1035A-1A, care uneşte rezisteţa faţă de noroi cu senzorii busolei digitale şi a termometrului. GA 735A-1A ca schimbare aduce ace 3D din răşină cu retragere automată la utilizarea funcţiei ecranului LCD şi durata de viaţă a bateriei de 5 ani. La ceasurile GA 135A-1A este în ofertă rezistenţa faţă de câmpurile magnetice împreună cu indicatorul vitezei şi GA 835A-1A se remarcă cu o carcasă mai subţire de mărimea mijlocie, trei ace centrale  şi ecran invers lângă ora 6.

Casio G-Shock Big Bang Black 35th Anniversary GA 835A-1A

Bineinteles, toate modelele din colecţie sunt rezistente la apă la nivel de scufundare la 200M/20ATM si oferă funcţii suplimentare cum este multi-alarmă, cronometru şi temporizator. Posibilitatea utilizării ceasului în întuneric și în condiții de lumină proastă este asigurată fie prin iluminarea cu LED sau prin subiluminarea ecranului electroluminiscentă.

Casio G-Shock Gold Tornado 35th Anniversary

Casio G-Shock Gold Tornado 35th Anniversary

Dacă am compara modelele Big Bang Black cu aniversarea în cercul cel mai apropiat, ediţia Gold Tornado ar fi o aniversare pompoasă într-un hotel de lux. Fiecare dintre ceasuri, cărora le-a ajuns prelucrarea în nuanţe negru-auriu-roşu, sunt însă produse în număr limitat şi fiecare dintre ele aparţine într-una din serile mai mari (premium) Gravitymaster, G-Steel şi Frogman.

Conectivitatea la elită între G-Shockuri se confirmă prin sticle din safir antireflex, o proporție mai mare de piese metalice și un ambalaj cu etichetă aurie. Nici nu le lipseşte de pe cadran inscripţia cu anul apariţiei seriei G-Shock şi pe capac este prezent motivul 35. aniversării.

Casio G-Shock Gold Tornado 35th Anniversary G-Steel GST B100TFB-1A

Din cele trei Gold Tornado cu siguranţă cel mai avansat este fenomenul sincronizat Gravitymaster GPW 2000TFB-1A, care se mândreşte cu pachetul Triple-G, care cuprinde rezistenţa faţă de şocuri, suprasarcină şi vibraţii, o nouă generație de sincronizare în trei direcții (GPS + emiţătoarele ceasurilor atomice + serverele de timp de pe internet) şi încărcare solară Tough Solar.

Frumosul din oţel G-Steel GST B100TFB-1A dispune de setarea automată a orei prin intermediul smartphonului, cercul cadranului din carbon uşor dar rezistent şi indicatorul turbinei lângă ora 9.

Casio G-Shock Gold Tornado 35th Anniversary Frogman GWF D1035B-1

Dintre ediţile limitate, Gold Tornado 35th Anniversary aparţine titlul celui mai sportiv ceas cu încărcare solară modelului Frogman GWF D1035B-1. Este un instrument de scufundare cu sincronizarea timpului cu radio Multiband 6, un instrument de măsurare a adâncimii, o busolă digitală, un termometru și o diagramă pentru flux și reflux. La carcasa rigidă cu diametrul 53,3 mm este atașată o curea mai puţin rigidă întărită cu fibră de carbon.

Ambalajul ceasurilor din colecţia Casio G-Shock Gold Tornado

În ceea ce privește celelalte funcţii, cu care iubitorii Gold Tornado îşi tutuiesc, lista este aproape identică cu cea a colecției Big Bang Black. Cu toate acestea, diferența semnificativă este în prețuri. În timp ce edițiile negre se ţin în intervalul de 140 – 370 USD, campionii de aur încep de la 750 USD și se termină puțin peste o mie.

Sursa: Casio

Adăugă comentariu

Comentarii (0)

Date inexistente